Geçtiğimiz yılın ilk aylarında hayatımıza giren Korona virüs belası her geçen gün tüm dünya ülkeleri ile birlikte derinden yaralamış durumda, Son bir aydır hemen her gün 300’ün üzerinde can kaybımızın olduğu bir süreçte toplumun tüm kesimlerinden yükselen “Neden tam kapanmaya geçmiyoruz.?” şeklindeki beklenti de en üst noktaya çıkmıştı.

Son dönemde hayatımıza giren “ Kısmi kapanmanın da “derdimize tam derman olmadığı ve olmayacağı da tüm toplum kesimlerinden kabul görünce epey bir zamandır seslendirilen “tam kapanma” kaçınılmaz olmuştu.

İçerisinde bulunduğumuz bu zor durumdan  pansuman tedbirler ile çıkmanın mümkün olmadığı anlaşılınca ,Vaka sayılarını 5 binin altına indirilmesi gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar kurulu toplantısından sonra  “Türkiye olarak hep birlikte biraz daha fedakarlık yapmamız önem arz ediyor, Avrupa'nın açılma sürecine girdiği bir dönemde, bizim geride kalmamak için vaka sayılarını süratle 5 binin altına indirmemiz gerekiyor aksi takdirde, turizmden ticarete ve eğitime kadar her alanda ağır bir faturayla karşı karşıya gelmemiz kaçınılmaz olacaktır" diyerek tam kapanmaya geçtiğimizi kamuoyu ile paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre ramazan bayramı sonrasına kadar sürecek yeni tedbirlere göre Türkiye genelinde 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19:00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi saat 05:00'a kadar tam kapanma gerçekleşecek.

- İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir. Yeme içme sektörü paket servis verecek.

- Zincir marketler Pazar günü kapalı olacak. Diğer günler belli saatlerde açık olacak.

- Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.

- Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecek.

- Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecek.

Yurt içinde salgın ile ilgili tam kapanma kararı açıklanırken İngiliz Sky News'te Sophy Ridge'e röportaj veren Bill Gates, ABD ve İngiltere de dahil olmak üzere daha zengin ülkelerde koronavirüs aşılarının oranına işaret ederek, diğer ülkelerle de paylaşıldığında salgının seyrinin değişebileceğini belirtti.

"Hayat ne zaman normale dönecek?" sorusuna yanıt veren Bill Gates, koronavirüs aşılarının hızla yaygınlaştığının altını çizerek, “2022'nin sonunda hayatın normale dönmesini umduğunu “söyledi.

65 yaş üzerinin "gelecekte pandemilere" hazırlanmaları açısından yüksek öncelikli olduklarını vurgulayan Gates, "2021 yılının sonlarında ve 2022'ye kadar tüm dünyaya aşı ulaşmış olacak, ancak bu hastalığı ortadan kaldırmış olmayacak, 2022 yılının sonlarında onu çok küçük sayılara indirebileceğiz" dedi.

Yurt dışında, yurt içinde bu duruma kafa yoranların mesai harcayanların açıklamalarını üst üste koyduğumuzda bizi esir eden, hayatımızı karartan salgın ile en iyi ihtimal ile 2022 yılının sonlarına kadar mücadele içerisinde olacağımızı düşünüyoruz.

Daha fazla can kaybının olmaması adına kararlaştırılan “Tam Kapanma” sürecine harfiyen uymak zorunda olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz, Neticede gelecek dönemlerde eski günlerimize dönmek daha rahat daha huzurlu bir yaşam sürmek istiyorsak hem kapanma kurallarına uyacağız, sıra geldiği takdirde aşı olacağız, maske-mesafe ve temizlik şartlarını asla ötelemeyeceğiz.

Neticede tehlikede olan hepimizin hayatı..