İSTANBUL (İGFA) - Hedef kitleye ulaşmak için dijital pazarlamayı kullanan sektörleri inceleyen dijital performans ajansı EG Bilişim Teknolojileri, sektörlerin dijital medya yatırımlarından elde edebilecekleri ortalama kazancı açıkladı. Araştırmada, marka bilinirliğine göre değişkenlik gösterse de kozmetik sektöründe aylık 40 bin TL dijital medya yatırımı ile yüzde 600 gelir sağlamanın mümkün olduğu belirtiliyor. Ayakkabı sektöründe ise aylık 40 bin TL dijital medya yatırımı ile yüzde 500 kazanç elde ediliyor. 

YAYINCILIK SEKTÖRÜNÜ AYAKKABI VE FAST-FOOD İZLEDİ

Pandemi döneminde dijitale yatırım yaparak en karlı çıkan sektör olarak belirtilen yayıncılıkta, aylık 40 bin TL’lik yatırımın sağladığı geri dönüşün yüzde bin 400’ü bulması dikkat çekiyor. Dijitalin ikinci sıradaki kazananı olarak gösterilen giyim sektöründe aylık 40 bin TL’lik yatırım karşılığında yüzde bin 100 gelir elde edilirken; fast-food sektöründe aynı yatırım tutarıyla yüzde 800’lük dönüş elde ediliyor.

Yaptıkları araştırma hakkında değerlendirmede bulunan EG Bilişim Teknolojileri CEO’su Gökhan Bülbül, dijitale yatırım yapan ve dijital pazarlama verilerini kullanan işletmelerin elde ettiği yüksek karlılık oranları buz dağının sadece görünen kısmı olduğunu belirterek, "Dijitale yatırım yapan şirketler aslında geleceklerine yatırım yapıyorlar. Büyüme hedefi olan işletmelerin, dijitalde yer almadıkça hedeflerine ulaşmaları günümüz rekabet koşullarında çok zor fakat gelecekte mümkün dahi olmayacak" diye konuştu.

Kaynak: igf