SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Geyve ilçesinde 2 tırın çarpışması sonucu trafiğe kapanan D-650 kara yolunun Adapazarı istikameti çalışmaların ardından yeniden açıldı.

Alınan bilgiye göre, D-650 kara yolunun Doğançay mevkisinde sürücülerinin kimliği henüz öğrenilemeyen 11 DP 614 ve 07 ACV 022 plakalı tırlar çarpıştı.

İhbar üzerine olay yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Yaralanan 07 ACV 022 plakalı tırın sürücüsü, sağlık personelince hastaneye kaldırıldı.

Kaza nedeniyle ulaşıma kapanan D-650 kara yolu Adapazarı istikametinde, trafik akış çalışmaların ardından yeniden sağlanıyor.

- Vali Kaldırım bölgede incelemede bulundu

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Geyve ve Pamukova ilçe kaymakamları ile belediye başkanlarıyla yaptığı koordinasyon toplantısının ardından kaza bölgesinde incelemelerde bulunarak, yolda kalanlara kumanya ve battaniye dağıttı.

Vali Kaldırım, AA muhabirine, bölgede yoğun kar yağışının devam ettiğini söyledi.

Karayolları, trafik ve belediye ekiplerinin kaza nedeniyle kapanan yolu açmak için çalışma yürüttüğünü aktaran Kaldırım, yaralının hastaneye sevk edildiğini belirtti.

Sürücülere uyarıda bulunan Kaldırım, "Hava şartlarını görüyorsunuz. Zorunlu olmayanlar yola çıkmasın. Zorunlu olanlar da dikkatli gelsinler. Sakarya'da uzun zamandır ilk defa böyle bir kar yağışı var. Yetkililerimiz sahada. AFAD ve Türk Kızılay ekiplerimiz yolda kalmalara karşı tedbirlerini aldı. Sadece karla mücadele değil, ekiplerimiz aynı zamanda yolda kalanlara battaniye ve gıda dağıtıyor." diye konuştu.

Kaldırım, kar yağışının gece saatlerinde de devam etmesinin beklendiğini dile getirdi.

Kaynak: aa