KOCAELİ (AA) - Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Turizm Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yavuz, mesajında, turizmin, istihdamı ve kazandırdığı ekonomik gelirleriyle ülkelerin gelişmesini ve kalkınmasını sağlayan sektörlerin başında yer aldığını belirtti.

Ülke ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra insanların ve toplumların birbirini tanıması, kaynaşması ve evrensel anlamda barışın sağlanmasında turizmin önemli bir araç olduğunu vurgulayan Yavuz, "Turizmin istenilen seviyeye ulaşması için nitelikli iş gücü istihdamı ve kaliteli hizmetin sunulmasında sektör temsilcileri başta olmak üzere sektörü destekleyen herkese önemli sorumluluk düşmektedir. İnsanımızı yetiştirmek, sektörde yetişmiş insan gücü ve konaklama tesislerinin hazır olması, coğrafyamızın güzelliklerini ortaya koyabilecek çeşitli aktivitelerin artırılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Yavuz, turizm denilince sadece deniz ve kıyı turizminin akla gelmemesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Tarih, kültür ve doğa turizmi de çok önemlidir. Tarihin en eski dönemlerinden günümüze değin bütün çağ ve dönemlerin en güzel örneklerinin görüldüğü, kültürel ve turistik potansiyeli çok yüksek olan Kocaeli'mizin turizmin parlayan yıldızı olması amacıyla Valiliğimiz koordinasyonunda Turizm Master Planı çalışmalarına başlandı, bu çalışmalar sona erdiğinde elde edilecek veriler ışığında tanıtım çalışmalarına yön verilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle turizm alanında tanıtımımızın daha etkin hale getirilmesinde ve daha ileriye götürülmesinde sektörün gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, Turizm Haftası'nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: aa