Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca yürütülen “Kocaeli Anne Şehir” projesi Kocaeli’de annelerin yüzünü güldürüyor. Emekli olduktan sonra boşluğa düşen 67 yaşındaki Nadide Canbay, yalnızlığını “Anne Şehir” projesiyle yendi.

KOCAELİ ANNE ŞEHİR PROJESİ

Derince ilçesinde ikamet eden ve emekli olduktan sonra boşluğa düşen 67 yaşındaki Nadide Canbay’ın yolu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca yürütülen “Kocaeli Anne Şehir” projesiyle kesişti. Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programına katılan Nadide Canbay, yalnızlığını yendi. Spora başlayıp sağlığına kavuştu.

YALNIZLIĞI YENDİ

Emekli olduktan sonra kendisini yalnız hissetmeye başladığını ifade eden Nadide Canbay; “Emekli olduktan sonra ne yapacağımı bilmiyordum. Bunun yanında kendimi yalnız hissetmem beni bir çıkmaza soktu. Bunu Anne Şehir projesiyle yendim. Burada yeni dostluklar edindim ve spora başladım” ifadesini kullandı.

ÇEVRESİNDEKİLERE ÖRNEK OLDU

Sağlık problemleri yaşadığını ifade eden Canbay; “Kocaeli Anne Şehir projesiyle spora başladım. Sporla birlikte sağlıma kavuştum ve en önemlisi torunlarıma örnek oldum. Onlar da benimle birlikte spora başladı. Etrafımdakilere bu projeyle hayatımda önceki ve sonraki Nadide olarak anlatıyorum. Benim için çok önemli bir süreçti. Buraya başlarken bu projenin bu kadar kaliteli ve faydalı geçeceğini tahmin etmiyordum. Yaklaşık 2 yıldır Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programı içerisinde yer alıyorum. Emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Tahir Büyükakın ve tüm personele teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim