Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı ve Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ''Sevgide Buluşalım'' etkinliğinin 14’üncüsü Uluslararası Fuar Merkezi’nde yapıldı. 14’üncü “Sevgide Buluşalım” etkinliğine Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Vali Yardımcısı Suat Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Hasan Aydınlık, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, AK Parti İl Başkan Vekili Şahin Talus, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Cemevleri Platformu Dönem Sözcüsü Ali Ekber İncesu, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Eşref Doğankatılım sağladı. 14’üncü“Sevgide Buluşalım” etkinliğinde, Cem Çelebi ve Orketrası ile Ender Balkır ve Orkestrası tarafından deyişler söylendi ve Kur-an-ı Kerim tilaveti okundu. Gebze Hacı Bektaş Veli Kültür ve Dayanışma Derneği’nden Mustafa Dede yönetiminde Erkan Cem-i yapıldı dualar edildi. Erkan Ceminin ardından etkinliğe katılan vatandaşlara aşure dağıtıldı.

ANAYASA GÜVENCESİNE ALINMASI
Programda konuşan Kocaeli Cemevleri Platformu Dönem Sözcüsü Ali Ekber İncesu, “680 yılının Muharrem ayının 10’uncu gününde Kerbala’da şehit olan Hazreti Hüseyin ve 73 şehidin ilk acısını ilk günkü gibi yaşamaktayız. Kerbela vakası bir iktidar kavgası değildir. Hazreti Hüseyin’in Kerbela’daYezid’e karşı direnişi insanlığın var oluşuydu. Cemevlerimizin ibadethane statüsüne alınması, bakım, onarım ve personel bütçelerinin oluşturulması, cem evlerimizin belediye imarında yer tahsisi yapılması ve anayasa güvencesine alınmasını talep ediyoruz. Bu yıl bizleri yalnız bırakmayan büyükşehir belediye başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

BARIŞA, KARDEŞLİĞE HİZMET EDİYORUZ
İncesu’nun ardından kürsüye gelen Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, “1400 yıl önce Kerbela’da şehit edilen Hazreti Hüseyin ve yarenlerini sevgi ve saygıyla anıyorum. Neslican kardeşimize de buradan rahmet diliyorum. Kocaeli sevgi ve kardeşliğimizi model olarak sunan örnek bir şehrimiz. Horasan’dan Anadolu’ya kurulan gönül köprüsünde gelin sevgide buluşalım. Burada sevgide buluşarak Türkiye’deki barışa, kardeşliğe hizmet ediyoruz. Bizler ülkenin bölünmez bütünlüğünden yanayız” diye konuştu.

İNSAN İNANCINI YAŞAMA HAKKINA SAHİPTİR
Döner sözlerinin devamında, “Anadolu kardeşliğin vatanı olmuştur. Her şeye rağmen birliğimizi kimse bozamıyorsa bunu Cumhuriyete ve Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Dışarıdan yada içeriden her türlü oyuna rağmen Alevisi, Sünnisi, Türkü, Kürdü ile beraber bu kutsal topraklarda beraber yaşamaya ant içmişiz. Bunu kimse bozamayacak. Alevilik İslam’ın içerisinde var olmuştur. Alevilik haktır. Aleviler Türkiye’nin aydınlık yüzüdür. Bizler ibadetlerimizi özgürce yapmak istiyoruz. Cemevleri Alevilerin ibadethaneleridir. İnsan inancını yaşama hakkına sahiptir” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKAKIN SONSUZ TEŞEKKÜRÜ HAK EDİYOR
Erdoğan Döner konuşmasını, “Aleviler hiçbir kurum ve şahıstan icazet almadan cem evlerinde cem olurlar. Kendimiz için ayrımcılık istemiyoruz. İstediğimiz inanç özgürlüğünün uygulanmasıdır. Yerel yönetimler ve devletin Alevilerin taleplerine duyarlı olmaları gerekiyor. Büyükşehir Belediye başkanımız Tahir Büyükakın sonsuz bir teşekkürü hak ediyor. Böyle yöneticilerimiz olduğu zaman bizim toplumda çözemeyeceğimiz hiçbir konu olmaz” şeklinde sonlandırdı.

HOŞ GÖRÜYLE BİR ARADA OLDUĞUMUZU GÖSTERİYORUZ
Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın şu ifadelerini kullandı; “Dinimiz hoşgörü, sevgi ve barış dini. Anadolu sevgi ve hoşgörü coğrafyasıdır. Dünyanın birçok yeri sevgiye aç ve susuzken, Kocaeli, sevgi medeniyetimizin birikimine bir arada durarak sahip çıkıyor. Dünyadaki sevgi ve kardeşlik susuzluğuna yağmur oluyor, sağanak oluyor. Bizler asırlardan beri sevgi uğruna savaşanlarız. Aynı şehirde, aynı hayatı paylaşan insanlar olarak bugün de dimdik, tereddüt etmeden; Sevgiyle, kardeşlikle, hoş görüyle bir arada olduğumuzu gösteriyoruz.

BARIŞA OLAN SUSUZLUĞU DİNMEK BİLMEDİ
Varlığımız, ortak değerlerimiz üzerine kurulmuştur. Muharrem ayı bizim ortak değerimizdir. Gönül diliyle konuştuğumuz zamandır. Ancak bu birliktelik, bu sevgi kültürü, dünyanın her milletine nasip değil. Dünyanın her yeri gülistan değil. Bildiğiniz üzere Hicret’in 61’inci senesinde Peygamber Efendimizin göz nuru Hz. Hüseyin ve Ehl-i Beyt’ini, şehit etmeden önce günlerce susuzluğa mahkûm ettiler. O günden bugüne dünyanın hoşgörüye, barışa olan susuzluğu dinmek bilmedi. Suriye, Irak, Filistin, Meksika.Afrika’dan Afganistan’a Latin Amerika’dan Avrupa’ya kadar her yer yangın yeri.

EN ASİL DURUŞ, HAK İÇİNDİR
Dünya kardeşliğe susuz. İşte bir araya gelerek Tüm dünyaya örnek teşkil ettiğimiz kardeşlik hareketimiz, bütün bu meseleleri çözecek kadar güçlü bir kaynağa sahip. Kardeşliğimizin kaynağında çağlayan su, dünyadaki ateşleri söndürecek kadar güçlü. Bu yüzden sevgide buluşmalarımız, Kocaeli’den başlayıp Dünya’nın yangınlarına doğru akan Yegâne ırmaktır. Bizim yangınlarımız, Kardeşliğimizi bölmeye çalışanlara karşısusarsak başlar. Adaletsizliğe boyun eğersek başlar. Mazluma yapılanı görmezden gelirsek başlar. Hüseynîler gibi bir avuç insan kalsak bile Zalim dünyaya karşı yürümezsek başlar. İşte o gün, kaybettiğimiz gündür. Dünyadaki en asil duruş, hak için, hak uğrunabir arada olmaktır. Asırlardan beri davamız insanlıktır.

MUHARREMİMİZ MÜBAREK OLSUN
Yezid’in safında olanlar dün de vardı, Bugün de var, yarın da var olacaklar. Ama Muharrem ayı Müslümanım diyen herkes için bir kurtuluş fırsatıdır. Kardeşliğe, barışa, sevgiye erişme fırsatıdır. Dünyanın yangınlarını sevgi suyu ile söndürmek tek çaremizdir. Allah şehrimizi ve ülkemizi, kardeşliğe ve sevgiye susuz bırakmasın. Bize daha nice sevgide buluşma fırsatı nasip eylesin. Bir gün değil, her gün sevgide buluşmak dileğiyle, Muharremimiz mübarek olsun.

DÜNYAYA BARIŞ VE KARDEŞLİK VERECEĞİZ
Büyükşehir olarak birbirimizle tanış olmak için emek veriyoruz. Elimizden gelen desteği Cemevlerimizdeki yönetici arkadaşlarımızla birlikte veriyoruz. Eksikler var ama İnşallah önümüzdeki günlerde çok daha güzel olacak. Birlik ve beraberliğimizin bozulmadan devam etmesini temenni ediyorum. Kardeşlik bağlarımız İnşallah daha güçlü hale gelir. Anadolu ayakta durduğu müddetçe dünya ayakta duracak. Anadolu ruhu dünyadaki barışın temelidir. Anadolu ruhunun özünde hazreti peygamberin ışığı vardır. Bu ruhu yaşatacak ve dünyaya barış ve kardeşlik vereceğiz.”

DESTEK VEREN CEMEVLERİ VE MUHTARLIKLAR
İzmit - Balören Mahalle Muhtarı Ahmet Demir, Bayraktar Mahalle Muhtarı Ali Cevat Tomardur, Mecidiye Mahalle Muhtarı Fahrettin Korkutan katılım sağladığı etkinliğe, Cem Vakfı, Alevi İslâm Din Hizmetleri Başkanlığı Gebze Cem ve Kültür Evi Yaptırma Yaşatma Derneği, Gebze Hacı Bektaş Veli Kültür Ve Dayanışma Derneği, Derince İmam Hüseyin Cem Ve Kültür Evi Derneği, Derince Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, İzmit Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Cem Vakfı Kocaeli Şubesi Abdal Musa Cem Ve Kültür Evi Çayırova Şb., Körfez Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Darıca Cemevi Anadolu Kültür Ve Görgü Derneği, Gültepe Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, İzmit Tavşantepe, Bayraktar, Balören ve Mecidiye köyleri etkinliğe destek veren dernekler, cemevleri ve muhtarlar olarak yer alıyor

Editör: TE Bilisim