Çeker açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Covid-19 ile salgınında çok önemli bir çalışmanın filyasyon olduğunu bizzat Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklamıştı. 

Filyasyon hizmetinde görev alan sağlık çalışanları arasında Aile Sağlığı Merkezlerinde  (ASM) görev Aile Hekimleri, Aile Sağlığı Çalışanları takip çalışmaları ile mücadeleye önemli bir katkı sunmaktadırlar. 

 Sağlık Bakanlığı tarafından sistem üzerinden gönderilen hastaların günlük takipleri gerekiyor ise ev ziyaretleri yapılması zorunludur. Bu nedenle ASM de görev yapan Aile Hekimi, Aile Sağlığı Çalışanlarının COVİD-19 pandemi sürecinde sistem üzerinden gelen hastaları günlük takip etmektedirler. 

Takip işlemi Cumartesi Pazar günleri de yapıldığı için ASM çalışanları fazla mesai yapmaktadırlar.  Cumartesi ve Pazar günü zorunlu hasta takibi yapan Aile Hekimleri, Aile Sağlığı Çalışanları mağdur edilmemelidir.    

 Bu zor süreçte ASM çalışanlarının canla başla çalıştığı düşünüldüğünde, hem mevzuat gereği hem de adaletin tecelli etmesi için, emeğin ve alın terinin karşılığının olan mesai dışı 
fazla çalışma ücretlerinin karşılığı ödenmesi zorunluluktur.
  

 Bu konuda ASM’de görev yapan sağlık çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için sendika olarak İl Sağlık Müdürlüğü’ne 27/04/2020 tarihinde başvurumuzu da yapmış bulunmaktayız. 
 Sağlık çalışanlarını herkes alkışlıyor takdir ediyor ama iş emeğin karşılığının vermeye gelince türlü zorluklar çıkarılıyor. 
Yaptığımız başvurunun dikkate alınarak Aile Hekimleri, Aile Sağlığı Çalışanlarının mesai dışı çalışma (Fazla mesai) ücretleri ödenerek mağduriyetlerine son verilmelidir. 
Mesai dışı (Cumartesi, Pazar) çalışan ASM çalışanları içinde bireysel dilekçeler hazır isteyen sağlık çalışanları sendikadan temin edebilirler.  Sendika olarak konunun takipçisiyiz.

Editör: TE Bilisim