Ramazan davulcularından Göksel Açıkçağ, “İçişleri Bakanlığı genelgesine göre Ramazan ayında bütün aktiviteler durmuş durumda. Özellikle ramazan davullarının yasak olması sebebiyle hiçbir davulcu davul çalamayacak” diye tepkisini dile getirdi.

100 civarında ramazan davulcusu, sahur vaktinde mahalleleri dolaşarak davul çalıp söyledikleri manilerle vatandaşları sahura kaldırıyordu. Sahura kalkan vatandaşlarda davulculara bahşiş veriyordu. İçişleri Bakanlığı koronavirüs tedbirleri kapsamında 81 ilin valiliklerine gönderdiği Ramazan genelgesiyle Ramazan davulcularının tek tek vatandaşların bahşiş almasını yasakladı. Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Akgün Mahallesi’nde bulanan Ramazan davulcuları 11 aydır Ramazan ayını beklediklerini, ancak genelge nedeniyle sıkıntıda olduklarını ifade ettiler. Bahşişin Ramazan ayının vazgeçilmesi olduğunu belirterek bu konuda Manisa Valiliğinden destek istediler. Davulcular hem Şehzadeler Belediyesi hem de Yunusemre Belediyesi’nde ramazan ayında davul çalmak için belgelerini aldıklarını söylediler.

VAHİM BİR DURUM

Ramazan davulcularından Göksel Açıkçağ, “İçişleri Bakanlığı’ndan akşam genelge geldi. Genelgeye göre Ramazan ayında bütün aktiviteler durmuş durumda. Özellikle ramazan davullarının yasak olması sebebiyle hiçbir davulcu davul çalamayacak. Şuan davul çalan insanlar mağduriyet durumda. Onu bir kenara koyun. Ramazan Ramazan olalı böyle olmadı. Bizim bildiğimiz her Ramazanda davulcuların davul çalması adet haline gelmiş. Manisa gibi bir yerde Şehzadeler şehri olan bir yerde bunun yapılmaması gerçekten çok vahim bir durum” dedi. (BSHA)

Editör: TE Bilisim