Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesinde bulunan Down Sendromlular Futsal Milli Takımı, 31 Mart- 7 Nisan tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek 2020 Trisome oyunları hazırlık kampını Kocaeli’nde gerçekleştiriyor. Özel sporcular hazırlık kampını Büyükşehir Belediyesi Vezirçiftliği Spor Salonu’nda gerçekleştiriyor.

ÜLKEMİZE ŞAMPİYONLUK KUPASI

1,5 yıl önce kurulan Down Sendromlular Futsal Milli Takımı bu kısa sürede Avrupa Şampiyonası’na katılarak ülkemize Avrupa 3. ‘lük kupası getirmişti. Büyük başarıları kovalayan Down Sendromlu milli sporcular artık 2020 Trisome olimpiyat oyunlarında ülkemize şampiyonluk kupasını getirmek istiyor.

KOCAELİ’DE BİR ARAYA GELDİLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Müdürlüğü’ne bağlı Vezirçiftliği Spor Salonunda 4 antrenör nezaretinde 12 sporcu hazırlık kampını sürdürüyor. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Down Sendromlular Futsal Milli Takımı 18-25 Kasım tarihlerinde kampa girerek günü çift idmanla tamamlıyor.  Milli takımda Kocaeli’den 4, İstanbul’dan 3, Bursa, Aksaray, İzmir, Samsun’dan 1’er sporcu bulunuyor.

BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR

Down Sendromlular Futsal Milli Takımı Sorumlusu İbrahim Acar, hedeflerinin 2020 yılı Mart ayında Antalya’da düzenlenecek olan olimpiyat oyunlarında şampiyon olmak olduğunu ifade ederek sporcularının neler yapabileceğini göstermek istedilerini belirtti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a da teşekkür eden Acar, bu imkanı down sendromlu özel sporculara sunulmasının çok değerli olduğunu belirtti.

“2020 TRİSOME OYUNLARI İÇİN HAZIRIZ”

İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin ısrar ile istediği Trisome Games 2020’nin ülkemizin ev sahipliği ile gerçekleştirilecek olmasının hem Avrupa hem de dünya arenasında büyük ses getirdiğine ve takdir kazandığına dikkat çeken Acar” Ülkemizde daha önce ev sahipliğimiz ile gerçekleştirdiğimiz 6 Avrupa şampiyonası var. Bu şampiyonalar kusursuz bir şekilde tamamlandı. Bu turnuvanın da aynı şekilde tamamlanacağından eminiz” dedi.

“MİLLİ KADROLARIMIZ İLE HEYECANLA BEKLİYORUZ”

Ülkemiz adına müsabakalarda ter dökecek olan milli sporcularımızın durumunda değinen Acar “ Oluşturduğumuz milli takımlarımızın her geçen gün iyi gitmesi, hazırlık kamp programlarımızın şimdiden belirlenmiş olması da yapılacak olan Trisome Games 2020’ye verdiğimiz önemi göstermektedir, milli teknik sorumlularımız ve sporcularımız ile büyük bir başarıyı yakalayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın “ ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim