Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Ekiplerimiz bugün itibariyle kurban kesimlerini tamamladı. Kızılay’a güvenerek vekaletlerini bize veren tüm hayırseverlerimize ihtiyaç sahipleri adına şükranlarımızı sunuyoruz. 4.5 milyon kişinin sofrasında Türkiye’nin yardım eli olacak” diye konuştu.
Kızılay’ın “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla başlattığı vekâletle kurban kesim kampanyasında alınan vekaletlerin kesim işlemleri tamamlandı. Türkiye ile birlikte Balkanlar, Asya, Afrika, Ortadoğu ve Güney Amerika’daki 51 ülkede kesimleri tamamlayan Türk Kızılay ekiplerinin kurban eti dağıtım faaliyetleri ise sürüyor. Yurt içi için alınan ve kesimi gerçekleştirilen vekaletlerin kurban etlerinin bir kısmı aşevlerinde ve anlık olarak dağıtıldı. Büyük bir kısmı ise konserve haline getirilmek üzere hazırlanıyor.
VEKALET SAHİPLERİNE ANINDA BİLGİ VERİLDİ
Kesimi yapılan kurbanlar ile ilgili bilgi vekâlet sahiplerine anlık olarak verildi. Ayrıca, kurban kesim aşamaları video ile kayıt altına alındı. Türk Kızılay, kurban gibi önemli bir ibadetin kurallarına uygun olarak yerine getirilmesi ve halkımızın kendisine duyduğu güvene layık olmak adına üzerine düşen sorumluluğu her zaman olduğu gibi bu yıl da yerine getirdi.
4.5 MİLYON KİŞİNİN SOFRASINA TÜRKİYE’NİN MERHAMET ELİ
Kızılay tarafından kesimlerden sonra yapılan hesaplamalara göre yurt içi için kesilen kurbanlardan yaklaşık 1,5 milyon adet kavurma konservesi elde edilecek. Konserveler gerek yıl içinde ihtiyaç sahiplerine gerekse afetlerin ardından afetzede ailelere dağıtılacak.

Editör: TE Bilisim