KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Büyükakın, mesajında, engelli vatandaşların çalışma hayatına katılması, tüm sosyal haklardan yeterince yararlanmalarını sağlamanın yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden biri olduğunu bildirdi.

Salgın günlerinde engelli vatandaşların ilgi ve şefkate her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu vurgulayan Büyükakın, şöyle devam etti:

"Evladınız, anneniz, babanız, kardeşiniz engelliyse ne yaparsınız? Onlara daha sıkı sarılır, onları hiçbir zaman yalnız bırakmazsınız. Biz de Kocaeli Büyükşehir olarak, işte tam böyle yapıyoruz. Hayatın her alanında şehrimizde yaşayan tüm engelli kardeşlerimizin yanında oluyoruz, hayatı onlar için kolaylaştırıyoruz. Pandemi günlerinde onları hizmetimizle yalnız bırakmıyoruz."

Büyükakın, herkesin eşit olduğu, tüm hak ve hürriyetlerden yararlandığı bir toplumun engelsiz toplum olduğuna işaret ederek, "Unutmayalım; asıl engel kafaların içindedir. Toplumda oluşabilecek önyargıları kaldırma görevi sadece engelli bireye değil, o toplumda yaşayan herkese düşmektedir." ifadesini kullandı.

Engelleri birlikte el ele vererek aşacaklarını aktaran Büyükakın, bu konuda farkındalığın artırılması için Kocaelilileri Engelliler Haftası'nda duyarlı olmaya çağırdı.

Kaynak: aa