İSU'dan yapılan açıklamada "İSU Genel Müdürlüğü olarak, "Kocaeli'de su musluktan İçilir" ve "Atıksuda sıfır Kirlilik" ilkeleri ile insanımıza ve çevremize hizmet veriyoruz." denildi.

Açıklama şu şekilde

Ülkemizin en iyi şehir şebeke sularından birisini Kocaeli' ye sağlıyoruz. Bu suyun korunmasını, kaynağından son tüketiciye ulaşıncaya kadar özenle sağlıyoruz.

Suyumuzun kalitesini korumak için  ayda 350 farklı noktadan ortalama 1000 (Bin) numune alınarak Uluslararası Akredite Merkez Laboratuvarımızda ortalama 20000 (Yirmibin) analiz ile kontrol altında tutulmaktadır. Yapılan analiz sonuçları da Kurumumuzun internet sitesi olan www.isu.gov.tr adresinden her ay düzenli olarak kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

Ayrıca, T.C. Sağlık Bakanlığı (Halk Sağlığı Başkanlığı) İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik kapsamında İlimizde; 490 izleme noktasında her yıl alınan ortalama 1400 numunede İstanbul ve Kocaeli Halk Sağlığı Laboratuvarlarında analizleri yapılarak tüketime verilen suyun kalitesinin denetimi gerçekleştirilmektedir.

Genel Müdürlüğümüz yaşam kaynağı suyun, Kocaeli’de etkin ve verimli kullanılmasını sağlayarak gelecek nesillere de aktarılması vizyonuyla çalışmalarını aralıksız yürütmektedir.

Sosyal medyada, sudan kaynaklanan rahatsızlıklar yaşandığı ve bununda sağlık personelleri tarafından çeşmeden içilen içme suyundan kaynaklandığı iddiaları yer almıştır. Vatandaşlarımızın bu tür gerçekdışı ve kamuoyunu yanıltıcı bilgileri dikkate almamaları gerekmektedir.

Gözümüz gibi koruduğumuz ve sürekli analizler ile kontrol altında bulunduğumuz şebeke suyumuzu gönül rahatlığı ile içebilir ve her türlü ihtiyaçlarınızda kullanabilirsiniz.

Unutulmamalı ki "Kocaeli de su musluktan içilir"

Kamuoyuna saygı ile duyurulur...

Editör: TE Bilisim