Tarsus Turkey tarafından, 5 bin üreticinin sesi olan Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği’nin (SÜSBİR) iş birliği ve Peyzaj Mimarları Odası desteği ile düzenlenen The Flower and Plant Show, sektörünün ilk hibrit fuarı olacak. İhracat yapılan her alanda olduğu gibi süs bitkileri ve peyzaj sektörünün yeni dış ticaret kanallarına her zaman ihtiyaç duyduğunu söyleyen Tarsus Turkey Fuar Direktörü Mustafa Gültekin Gökgül “Kasım ayındaki fuarımızda binlerce ziyaretçiyi ağırlayacağız. Bununla beraber fuar kapsamında bu yıl ilk kez uygulayacağımız Online B2B programıyla da ziyaretçi olmak isteyip de farklı nedenlerden ötürü İstanbul’a gelemeyen yurt içi ve yurt dışından satın almacıları, katılımcı firmalarımızla dijital ortamda buluşturacağız. Bu sayede tüm paydaşlarımıza, beklentilerinin de üzerinde ticaret fırsatları sunabilmeyi hedefliyoruz” dedi.

Aralarında Kocaeli’nin de olduğu yerli süs bitkileri üreticileri, yeni siparişlerin ve satışların arttığı sonbahar dönemine odaklandı. Doğrudan 100 bin, dolaylı yoldan 500 bin kişilik istihdamıyla yılda ortalama 6 milyar liralık üretim gerçekleştiren sektör, yeni ihracat hikayeleri yazmak için 12-14 Kasım 2020 tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü’nde düzenlenecek olan ve bu yıl ilk kez Hibrit Fuar olarak kurgulanan The Flower And Plant Show’da bir araya gelmeye hazırlanıyor.

Gökgül; “Hibrit Fuarımız, süs bitkileri ihracatına yepyeni bir ivme kazandıracak”

The Flower And Plant Show 2020’yi bu yıl “Hibrit Fuar” olarak açacakları bilgisini paylaşan Gökgül; “Organizasyonumuz bir taraftan yine her zamanki gibi binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yaparken, diğer taraftan ise fuarı ziyaret etmek isteyip de gelemeyen satın almacılar, “Online B2B” uygulamamız sayesinde katılımcı firmalarımızla önceden randevulaşarak, fuar sırasında online toplantılar yapabilecek ve ürünlerini sergileyebilecek. Böylece seyahat edemeyen satın almacıların da The Flower And Plant Show’a dahil olmalarını ve katılımcı firmalarımızın ticaretine önemli bir ivme kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

30 bin metrekare sergileme alanına sahip The Flower And Plant Show’da iç ve dış mekân süs bitkilerinden çiçek ve çiçekçilik malzemelerine, fide ve tohumlardan dikey bahçe uygulamalarına, egzotik ağaçlardan milli bitkilere, sulama ekipmanlarından bahçe malzemelerine kadar pek çok ürün, peyzaj proje ve uygulamaları ile bir arada sergilenecek.

Yerli Süs Bitkileri Sektörü’nün Türkiye’deki ilk hibrit buluşması The Flower and Plant Show hakkında detaylı bilgi için www.flowershow.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim