19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Körfez Kaymakamlığı’nda bir tören düzenlendi. Törene; Vali Yardımcısı Ali Ada, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, Garnizon Komutanı Üsteğmen Gökhan Güllüoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Körfez Şube Başkanı Salih Ateş, Askeri erkân, belediye meclis üyeleri, Gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

PROTOKOLDEN ÇELENK SUNUMU

Program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Vali Yardımcısı Ali Ada, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Garnizon Komutanı Üsteğmen Gökhan Güllüoğlu ve Gaziler, Atatürk anıtı önüne çelenk bıraktılar.

ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Çelenk bırakma töreni sonrasında günün anlam ve önemine belirten konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Körfez Şube Başkanı Salih Ateş gerçekleştirdi. Ateş, “19 Eylül, tüm gazilerin cesaret ve fedakârlığının taçlandığı bir gündür. Vatanımızın parçalanmasına, birlik ve beraberliğimizin bozulmasına ne biz ne de bizden sonraki nesiller asla müsaade etmeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; ebediyete intikal etmiş bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir hayat geçirmelerini rabbimden temenni ediyorum. Bütün gazilerin ‘Gaziler Günü'nü kutluyorum" dedi. Gazi Salih Ateş’in konuşmalarının ardından, öğrenciler de tek tek kürsüye gelerek şiir okudu.

Editör: TE Bilisim