BURSA (İGFA) - MÜSİAD Bursa Şubesi'nin organize ettiği "Müstakil Düşünceler Konferansı"na katılan araştırmacı yazar ve emekl iöğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara, dernek üyeleriyle ilmi bir sohbet gerçekleştirdi.

Dünyada olup biten olayların iki kanadı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kara, hayatın sadece gülden ve dikenden ibaret olmadığını söyledi. "Büyükler dünyada olup biten olayların iki rengi olduğunu söylerler" diyen Prof. Dr. Kara, "Bunlardan biri sıkıntılı ve üzücü konulardır, bir kısmı da tam aksi huzur ve mutluluk vericidir. Dervişler sıkıntılı olan olaylara celali tecelli, öbür kanatta olanlara da cemali tecelli diyorlar. Şu anda tüm dünyanın yaşadığı bir celali sıkıntı var. Dervişler ve gönül adamları diyor ki celal içerisinde bir cemal vardır. Yani her celali tecellinin içerisinde bir cemali tecelli barınır. Bu pandemiden de bir cemali tecelli çıkacağına inanıyorum" dedi. 

Dinin ana teriminin iman olduğunun altını çizen Prof. Dr. Mustafa Kara, "Dindarlığımızın da bir zemini olmalı. İnsan yavaş yavaş eğitilen bir varlıktır. Bunların hepsi yavaş yavaş olur. Kuran vahyinin yaklaşık 25 yılda inişi de bu espriyi işaret ediyor. Dolayısıyla öyle bir yol bulmalıyız ki bu dindarlık yürüyüşümüze ibadetlerimiz omuz vermeli" diye konuştu.  

Programın sonunda MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay ise, zorlu bir süreçten geçildiğini ifade ederek, çevrim içi konferansa katılım sağlayan Prof. Dr. Mustafa Kara'ya teşekkür etti. 

Kaynak: igf