Geçen yıl Yunanistan'ın çıkardığı turistik bölgelerde ürün olarak kullanılan turistlerin eşek üzerinde gezileri ile ilgili düzenlemeler bu kez de İspanya'da. Malaga Mijas'ta 80 kilonun üzerindeki turistlerin eşeklere binmesi yasaklandı...

Malaga'daki tatil kasabası Mijas, en karakteristik turistik cazibe merkezlerinden birinin sağlığını garanti altına almak için yeni bir düzenlemeyi tamamlıyor: eşekler-taksiler.

El País Gazetesindeki habere göre yeni düzenleme ile 15 dakikadan uzun süreyle eşek sırtında gezi yapılamayacak.

Düzenleme ile eşekler için mesai saati de getiriliyor. Buna göre eşekler sonbahar ve kış aylarında 9 - 18 saatleri arasında, ilkbahar ve yaz aylarında 8.30 - 21.30 arasında çalışacak, öğleden sonra 2-5 arasında dinlenecek.

Getirilen düzenlemeyle turistik amaçlı kullanılan eşekler için özel duraklar ve eşeklerin özel bir forması olacak.

Yunanistan’daki düzenlemeler

İspanya’dan önce Yunanistan geçen yıl, turistik amaçlı olarak kullanılan eşekler için 'Eşek Hakları Yönetmeliği yayınlamıştı.

Yunanistan’da eşeklerin çok olduğu ve turistik amaçlı olarak kullanıldığı Santorini adasında belediye “Eşeklerin haklarına saygı gösterme” konusunda yapılacak işlemleri düzenleyen kararlar almıştı.

“Eşeklerin haklarına saygı gösterme” kararı, adadaki eşek ve katırların, güneşten korunma, su sıkıntısı, aşırı çalışma saatleri ve aşırı yükleme gibi konularla ilgili düzenlemeler getiriyor.

Düzenlemeler, eşeklere binecek kişiler için kilo kısıtlaması, eşeklerin sağlığı için düzenli veteriner desteği , hayvanların mikroçiple izlenmesi, dinlenme süreleri su ve yiyecekleri ile ilgili konuları içeriyor.


17-11-2019 12:00

Editör: TE Bilisim