Yıllardır Gebze'nin ilk eski mezarlıklarından olan Osmanyılmaz mezarlığına gönüllü bekçilik yapan  Ahmet Açıkgöz isimli vatandaşımızın bölgemiz yetkililerinden bir önemli isteği var. Ahmet Amca, "  Bu iş o kadar da zor ve çok para ve maddiyaat isteyen bir iş değil maneviyat isteyen bir iştir" dedi. Ahmet Amca gazetemiz aracılığı ile başta Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ile Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'e seslenerek, " Bu mezarlıkta yatan  ve çok önceden gerek yurt içinde gerekse Yemen'de  şehit veya malul gazi olan ölmüşlerimiziin kabirlerinin aslına ve  yakışır durumaa gelerek bulunup onarılmasını istedi.

"ÇOK ŞEY İSTEMİYORUZ!"

 Ahmet Açıkgöz isimli vatandaşımızın buu konudaki seslenişiinde Osman yılmaz mezarlığında yatan aziz  şehit ve malul  gazilerimizle ilgili şu bilgiyi verdi:

Şehit Mehmet Karakaya (Asker Şehidi), Yaşar Keriç (Asker Şehidi), Naim Aras (Asker Şehidi), Erhan Kelebek (Yanarak şehit olan asker şehidi) ile yine burada yatan Malul Yemen Gazilerimiz Çolak Ali Osman Bayram, İbrahim Işık (kolunu kaybeetmiş savaşta), Şükrü Özensoy (Yemen'de 14 yıl kalarak savaşmış).    

Bunların kabirlerinin yerlerini ben biliyorum gösterebilirim yetkililerimize ve büyüklerimize yeter ki bu kabirlerini onlara yakıışacak şekilde düzenlesinler. çok şey istemiyoruz" dedi. 

Haber: YILMAZ IŞIK

Editör: TE Bilisim