Ercan Şirketler Topluluğu ve Bien’in Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan, askerlik görevi süresince öğretmenliğini yaptığı Ankara’nın Şereflikoçhisar’a bağlı Odunboğazı Köyü’nde kapatılan okulu yenileyerek köye kazandırdı. Askerlik görevini öğretmen olarak yapan hayırsever işadamı bu vefalı tavrıyla geçmişe duyulan özlemini ve teşekkürünü dile getirmiş oldu. 

Ercan Şirketler Topluluğu ve Bien Seramik’in Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan, 1966-1967 yıllarında iki yıl askerlik görevi süresince öğretmen olarak görev aldığı köy okulunu yeniledi. Kapatılan okulun çalışanları dernek kurarak Nurullah Ercan’dan yardım istediler. Nurullah Ercan, söz konusu okulun bakımsızlık ve yıkılma tehlikesi yüzünden kapatıldığını öğrenince 50 yıl önce emek verdiği okulu yenilemeye karar verdi. Hatıralarına sahip çıkan Ercan, gerekli yasal prosedürlerin ardından köy okulunu yenileyip Köy Konağı ve Misafirhane olarak köye hizmete sundu. Taşımalı Eğitim Sistemi’nden dolayı köyde yeteri kadar öğrenci olmadığı için okul yenilenip Köy Konağı ve misafirhane haline getirildi. Köy Konağı ve misafirhanenin açılışı geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. 

YARIM ASIRLIK ANISINI YENİDEN İNŞA ETTİ

Ercan’ın öğretmenlik yaptığı döneme ait güzel bir hikayesi de var. Ercan’ın o dönem öğrencilerinden biri 25 yıldan bu yana Ercan Şirketler Topluluğu’nda çalışıyor.

50 yıl önce bu okulda öğretmenlik yapan Nurullah Ercan açılış günü o yılları nasıl yaşadığını anlatırken duygulu anlar yaşadı. İki yıl boyunca her pazar akşamı köye gelip, her cuma akşamı Ankara’da ki evine dönen Ercan, o dönemin ulaşım olanaklarının sınırlı olduğunu belirtti. Ercan, Odunboğazı Köyü’ne ulaşabilmek için ana yolda inip 15 km yol yürüdüğünü, yine hafta sonu Ankara’ya ailesinin yanına dönebilmek için aynı yolu tekrar yaya olarak kat ettiğini anlattı. Bu köyde güzel anılar biriktirdiğini ve köyün kendisi için manevi değeri olduğunu da ifade eden Ercan, açılış töreninde bu açılışın kendi kişisel tarihindeki öneminden bahsetti.  

2018 YILI HAYIRSEVER İŞ ADAMI ONUR ÖDÜLÜ

Konyalı işadamı Ercan’ın yaptığı hayır işleri sadece bu okulla da sınırlı değil. Geçtiğimiz yıllarda üretim tesislerinin olduğu Bilecik’te ve memleketi olan Konya’da birçok okul, yurt yaptırdı. En son geçen yıl Selçuk Üniversitesi Kampüsü’nde annesi adına bir Hasta Konuk Evi yaptıran Ercan, hayır işleriyle ilgilenmeye devam ediyor. Konya’da yapımı süren bir öğrenci yurdunu da kullanıma sunacak olan Nurullah Ercan, Selçuk Üniversitesi tarafından 2018 yılında ‘’Yılın Hayırsever İş Adamı Onur Ödülü’’ne de layık görüldü.

Eğitim ve öğretimin önemini vurgulayan Ercan’ı açılış töreninde ailesi ve çalışanları yalnız bırakmadı.

Editör: TE Bilisim