Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) performansını geliştirmeyi hedefleyen İzocam tüm tesislerindeki çalışanlarına yönelik olarak Çevre ve İSG Vizyon ve İlkeler Lansman Toplantıları düzenliyor.

Türkiye’de yalıtım sektörünün öncüsü İzocam, 2019 yılında Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) performansını daha ileri seviyelere taşımak amacıyla Çevre  ve İSG konusunda bir dönüşüm süreci başlattı.  “Güvenlik Seninle Başlar” mottosunun kullanıldığı Çevre ve İSG Vizyon ve İlkeler Lansman Toplantıları için sonsuzluk işareti ve kum saatinden oluşan özel bir logo tasarlandı. Logoda, iş sağlığı ve güvenliğinin hiç bitmeyen bir konu olduğuna dikkat çekmek amacıyla süresizliği işaret eden sonsuzluk işareti ve ISG ile her an tetikte olmayı, zamansızlığı vurgulamak için de kum saati yer alıyor. Logoda kullanılan ve değişimin rengi olan turkuvaz ise İzocam’ın İSG kültürünün devamlı bir değişim içinde olduğunu ifade ediyor.

İzocam, bu süreci tüm tesislerindeki çalışanlarına aktarmak amacıyla da   12 – 21 Haziran tarihleri arasında  Çevre ve İSG Vizyon ve İlkeler Lansman Toplantıları düzenlendi. İzocam’ın Tarsus, Eskişehir Gebkim, Dilovası ve Maltepe tesislerinde gerçekleştirilen Çevre ve İSG Vizyon ve İlkeler Lansman Toplantıları’nda yeni vizyonu, misyonu ve ilkeler ile Çevre ve İSG konusundaki hedefleri aktarıldı.

İzocam İnsan Kaynakları Direktörü Gözdehan Çaycı, İzocam’ın yeni Çevre ve İSG vizyonunda tüm çalışanların sürece katılımının önemli çok olduğunu vurgulayarak şunları söyledi. “Çalışan katılımı başarı ölçümümüzde de çok belirleyici bir role sahip. Yeni vizyonumuz çerçevesinde 3 yıl sonunda İzocam bünyesindeki her çalışanımızın en az 1 Çevre ve İSG projesine dahil olmasını ve Çevre İSG’nin günlük iş süreçlerinin ayrılmaz bir parçası haline gelmesi hedefliyoruz. Kişisel taahhüdüt ve bu konuya olan inancın motivasyondaki olumlu etkisini çok önemsiyoruz. Çalışanlarımızın birbirlerine örnek olmalarının bir sorumluluk olduğuna da dikkat çekiyoruz.” 

İzocam Çevre ve İSG Vizyon ve İlkeler Lansman Toplantılarında ayrıca tesislerdeki risk azaltma çalışmaları, davranışlardaki değişimleri izleyen SMAT denetimleri, yüksek kaza riski içeren durumların (SIP) tespit edilmesi, kök neden analizleri ile sebeplerinin incelenmesi, kazaların oluşmaması için önleyici tedbirler konuları da gündeme geldi.

İzocam bu çalışmaların yanında  yüksek riskli faaliyetlerini yönetmek ve çalışanları şiddeti yüksek kazalardan korumak için oluşturulmuş 8 temel ilkeyi vizyon yaklaşımı ile beraber ele alarak sıfır iş kazasına, çevre kazasına ve meslek hastalığına ulaşmayı hedefliyor.

Tüm çalışanların katılımyla gerçekleştirilen Çevre ve İSG Vizyon ve İlkeler Lansman Toplantılarının ardından destekleyici olması amacıyla hazırlanan cep kitapçığı ile vizyon ve ilkeler broşürünü de çalışanlarla paylaşıldı.