Programa, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile çok sayıda Bakan ve bürokrat da katıldı.

Malazgirt Zaferi’nin 948. Yıl Dönümü münasebetiyle gerçekleştirilen programda vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 948. yıl dönümü vesilesiyle Sultan Alpaslan’ı ve ordusundaki tüm kahramanları rahmetle yâd ettiğini belirterek, bin yıldır bu toprakların vatan olması için gözlerini kırpmadan canını veren gazilere, şehitlere de Allah’tan rahmet diledi.

EKONOMİYE DEV KATKI

Erdoğan, ekonomiden alt yapıya kadar her alanda Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu yatırımları kesintisiz devam ettirdiklerini söyledi. Artvin Yusufeli Barajı inşaatındaki incelemeleri hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Allaha ham dolsun 2 milyar 200 milyon KiloWatt saat enerji üretecek bir barajı yapıyoruz. Önümüzdeki yıl bu zamanlarda su tutmaya başlayacak. Bir yıl sonra da inşallah sadece enerji değil içme ve kullanma suyunu da göreceğiz. Artvin bizim için adeta bir barajlar şehri. Yusufeli Barajı kendi alanında Dünyanın üçüncü en yüksek barajı, Türkiye’nin de en yüksek barajı olma özelliğiyle dikkat çekiyor.  550 megavatlık bir kurulu gücü olan baraj, yıllık 2 milyar 200 milyon KiloWatt saat enerji üretecek. Yusufeli Barajı devreye girdiği zaman senelik 300 milyon dolar doğal gazdan tasarruf edeceğiz” dedi. (BSHA)

Editör: TE Bilisim