ODTÜ’de 56 gündür direnen öğrenciler polis tarafından saldırıya uğradı, gözaltına alınan öğrenciler oldu ve ağaçlar kesilmeye başlandı. Mansur Yavaş, “Siz bu ağaçlara kıymayın. İstediğiniz yurdu yapıp, size hibe edebilirim” teklifinde bulunduğu öğrenildi. ODTÜ yönetiminin ise bu teklife henüz bir cevap vermediği belirtildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ODTÜ yönetimiyle görüşüyor.

BBC Türkçe’nin edindiği bilgiye göre, sabahki gelişmeler sonrası Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ODTÜ yönetimi arasındaki görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ODTÜ’de yurt yapılmak istenen alanın kazı izni ve inşaat ruhsatı olmadığını belirtti:

ODTÜ’de yurt yapılması istenilen alanda, Parselasyon yok, arsa şu anda kadastral parsel konumunda. Bu nedenle kazı izni ve inşaat ruhsatı yok. ODTÜ İmar Planı 12 no’lu plan notuna göre bu işlemleri yapmaya yetkili olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da bunlar alınmış değil.”

Bu tespitler üzerine denetim yapmaya giden belediyemiz görevlileri yani resmi kamu görevlileri rektörün talimatıyla kampüse sokulmuyor ve görev yapmaları engelleniyor.

Arkadaşlarımız bilahare kampüse girebiliyor ve tespitlerini yapıyor. Bütün bu hukuksuzluklar kabul edilemez. Rektör’e tekrar hatırlatıyorum. Belediye memurunun görevini yapmasını engelleyemezsin.

Ruhsat almadan kaçak inşaat yapamazsın. Bu nedenlerle, Belediyemiz görevini yaparak, ruhsatsız şantiye binaları hakkında bugün tarihli zabıt tutmuştur.”

KRİTİK HAMLE

Edinilen bilgiye göre, Yavaş ODTÜ yönetimine beklenmedik bir teklifte bulundu.

Yavaş’ın “Siz bu ağaçlara kıymayın. İhtiyacınız olan herşeyi ben yapmaya hazırım. İstediğiniz yurdu yapıp, size hibe edebilirim” teklifinde bulunduğu öğrenildi. ODTÜ yönetiminin ise bu teklife henüz bir cevap vermediği belirtildi.

Editör: TE Bilisim