Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) tarafından yürütülen Stargate Yetenek Programı için başvuru dönemi açıldı. Enerjisi yüksek, değişime hazır, dinamik ve farklı bakış açılarına sahip gençlere iş imkânı sunan Stargate, bu yıl da online başvuru kabul edecek. www.kariyer.net adresi üzerinden yapılacak başvuruların ardından programa katılmaya hak kazanan 8 genç, SEDAŞ bünyesinde program süresince eğitim ve part time çalışma imkanı bulacak.

Stargate sayesinde öğrenciler mezun olmadan önce elektrik dağıtım süreçlerini yakından izleme ve deneyimleme şansı yakalayacak. Projeye Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Gebze’de bulunan üniversitelerin Elektrik veya Elektrik & Elektronik Mühendisliği bölümleri son sınıf ya da yüksek lisans öğrencileri katılabilecek.

Başvuru ve mülakat süreçleri sonunda; programa kabul edilen aday mühendisler, program süresi sonunda başarılı olmaları durumunda şirket bünyesindeki uygun pozisyonlarda iş imkânı bulabilecek.

7 yeni mezun genç SEDAŞ’ta işbaşı yaptı

Stargate projesine geçtiğimiz yıl toplam başvuru sayısı 1.661 olarak kayıtlara geçti. Başvurular arasından uygun niteliklere sahip adaylar, zihinsel beceri ve İngilizce sınavı ile yönetici mülakatlarına girdi. Son aşamada programa katılmaya hak kazanan 8 öğrenci, haftanın belli günlerinde elektrik dağıtımdaki farklı fonksiyonlarda görev aldı.

Genç adaylar, program sonunda edindikleri tecrübelerle kendi projelerini hazırlayıp SEDAŞ yöneticilerine sundular. Olumlu değerlendirilen yeni mezun 7 genç, SEDAŞ kadrolarında istihdam edilerek iş imkânı buldu.

Editör: TE Bilisim