İSTANBUL (AA) - İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde, boşanmak isteyen karısını silahla yaraladığı gerekçesiyle 9 yıl hapse çarptırılan sanığın istinaf başvurusu reddedildi.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesinin sanık Ragıp Canan hakkındaki kararının ardından, cumhuriyet savcısı, sanık avukatı, müdahil avukatı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatının yaptığı temyiz başvurularını inceleyerek karara bağladı.

Daire, sanığın eyleminin doğru nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğunu belirtti.

Hükmü etkileyecek oranda hukuka aykırılığa rastlanmadığını değerlendiren daire, istinaf başvurusunu esastan reddetti.

- Kanıyla failin ismini yazmıştı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 4 Haziran 2020'de müşteki Nurtaç Canan'ın, eşi Ragıp Canan'a boşanmak istediğini söylediği ve valizini hazırladığı anlatılmıştı.

İddianamede, bu duruma sinirlenen Ragıp Canan'ın, evden çıkmasını engellediği eşine silahıyla 5 el ateş ettiği, sanığın eşini yaralı halde bırakarak evi terk ettiği belirtilmişti.

Müştekinin de yerde yaralı yatarken kanıyla "Annem, babam hakkınızı helal edin, üzülmeyin. Beni Ragıp vurdu, kurtuldum." yazdığı ifade edilen iddianamede, Nurtaç Canan'ın, oğlu tarafından hastaneye götürüldüğü kaydedilmişti.

İddianamede, sanık Ragıp Canan'ın, "eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs", "silahla tehdit" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 19 yıldan 39 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi davayı 22 Kasım 2021'de karara bağlamış, sanık Canan'ı yaralama suçundan 9 yıl hapse mahkum etmiş ve indirim uygulamamıştı.

Heyet, sanık Canan'ın "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "silahla tehdit" suçlarından ise delil yetersizliğinden beraatine karar vermişti.

Kaynak: aa