TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 340 kişinin yaralandığı tren kazasına ilişkin haklarında kamu davası açılan 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesince Halk Eğitim Merkezi Salonunda görülen 8. duruşmaya, tutuksuz sanıklar Çerkezköy Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, köprüler şefi Çetin Yıldırım ve hat bakım onarım memuru Celaleddin Çabuk, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlar ile tarafların avukatları katıldı.

Başka bir ile tayini çıkan Demir Yolu Bakım Müdürü Turgut Kurt ise duruşmaya katılmadı, avukatı ise salonda hazır bulundu.

HES kodu kontrolü yapılarak salona alınanların sosyal mesafeye uygun oturmaları sağlandı.

Sanıklar Polat, Yıldırım ve Çabuk, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, kaza yerinde yeni inceleme yapılması ve yeni bilirkişi rapor istenilmesi talebini reddetti. Heyet, Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına kazada fail ya da failler için yürütülen soruşturmaların neticesinin sorulmasına da karar verdi.

Duruşma, 25 Ocak 2022'ye ertelendi.

- Tren kazası

Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 8 Temmuz 2018'de Çorlu yakınlarında vagonlarından bazılarının devrilmesi sonucu 25 kişi yaşamını yitirmiş, 340 kişi yaralanmıştı.

İddianamede, "kazanın meydana gelmesinde asli kusurlu" bulundukları gerekçesiyle sanıklar Turgut Kurt, Özkan Polat, Çetin Yıldırım ve Celaleddin Çabuk'un "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan 2 ile 15 yıl arasında hapisle cezalandırılmaları istenmişti.

Kaynak: aa