Dünkü gibi ısmarlama bir adayın zoraki çıkarılıp, onunda "İstemem yan cebime at" diyerek hareket etmesi üzerine bugün yeniden başkan adayı olduğumu ARDAFED'e iki dönemde yaptıklarımı kısaca anlatmak isterim.
Evet, iki dönem önce aday olup kazandığım Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanlığını devraldıktan sonra kolları sıvayarak 17 bilemedim 25 derneğin sayısını hızla arttırarak,

İstanbul gündemine olduğu gibi, ülke gündemine Ardahan adını yaptığımız birçok etkinlikle oturttuk.
Tarihinde ilk Ardahan günlerinde 1.5 milyon insanı İstanbul/Maltepe sahiline taşıdık.

Ardahan'ı sergileyerek Ardahanlıların gücünü tüm İstanbul'a ve ülkeye duyurduk.

Güçlü bir Ardahan Lobisi adıyla Ardahan adını KAI, KAISAD denen saçma gölgeliklerden kurtarıp, ilk kez bir değil beş Ardahanlının karınca kararınca belediye başkanı olmasına katkı sundurduk.

Onca Ardahanlı belediye meclis üyesinin seçilmesine, muhtar olmasına vesile olduk.
Gençleri bir araya toplayıp, futbol turnuvaları, aşure günü, kurtuluş etkinlikleri kapsamında Ardahanlılarla birlikte önemli ziyaretler yaptık, üniversite öğrencilerine burs verdik,

Ardahanlı kadınların varlığını sesini duyurduk,


İstanbul ile yetinmeyip Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara yetmedi, yurt dışında, Almanya'da Ardahan adını duyuran devasa organizasyonlara ve etkinliklere imza attık..

Hem de hiçbir resmi ya da devlet desteği almadan, kara parayla hiç değil sadece bir kaç samimi Ardahanlı gönüldaşların desteğiyle.


Kısacası tek yapamadığımız bir şey vardı o da ARDAFED' in logosunu ve Ardahanlıları uzaya gönderemedik.

Onu da yapmak üzereyken Büyükelçisi ile görüştüğüm Hindistan'ın aya göndermek üzere olduğu uzay aracının aya gitmeden arızalanıp, parçalanması yüzünden oldu. Bu şaka değil, gayet ciddi.. İnanmayanlar girişimlerimiz yapığımız Hindistan Büyükelçiliğini arayarak öğrenebilirler...


İstanbul'un olduğu gibi Avrupa'nın ek yüksek gökdeleninde, 5 yıldızlı otellerinde bir araya getirmeye çalıştığımızı Ardahanlıları temsil eden derneklerden üyelik parası almadığımız gibi elimizden geldikçe ve davet aldıkça her derneğin etkinliğine gittik, iyi, kötü günlerinde birlikte olmaya çalıştık.
Acısıyla tatlısıyla yanında olduğum Ardahanlının sorunlarını gerek hala onur ve gururla yaptığım gazeteciliği kullanarak gerekse federasyon başkanı olarak ziyaret ettiğim kurum ve kişilere sorunlar ve istekler dosyası sunup çözüm aramaya çalıştım.


Federasyonun kirası başta olmak üzere borcunu harcını ve etkinliklerde zararları kendim ve Ardahanlı gönüldaşlar çözmeye çalıştık. 
Kısacası 6 yıla yakın başında bulunduğum ARDAFED'e başta Ardahanlıların olmak üzere herkesin gönlüne kazıdık. Bunu yaparken zaman zaman birbirimizi üzdüğümüz, kırdığımız hatta küstüğümüz yönetici arkadaşlarla yaptık. 


Şimdi yeniden mevcut arkadaşlarında içinde olduğu yeni bir yönetimle ve anlayışla bir kez daha yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olarak oy istediğimiz delegenin vicdanına bırakıyoruz kendimizi...