RİZE (İGFA) - Rize'de etkili olan sağanak yağış ve heyelan dolayısıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dün geceden bu yana bölgedeki incelemelerini sürdürüyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, öğle saatlerinde yaptığı açıklamada söz konusu olay ardından başlattığımız toplam 8 arama kurtarmada 5 vatandaşın hayatını kaybettiği, 3'ü ile ilgili enkaz altında ulaşma çalışmalarını sürdürdüklerini açıklamıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da bölgede yaptığı incelemeleri değerlendirdi. Çalışmaların iki gün içinde sonuçlanacağını dile getiren Bakan Kurum, "Taşkın riski altındaki binaların tespiti de yapılacak. Konutlarımızın inşasını TOKİ başkanlığımız eliyle yapacağız. Yeni binalar taşkın riski olmayan yerlere yapılacak" diye konuştu.

https://twitter.com/csbgovtr/status/1415612543930929159

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Milletvekilleri Hayati Yazıcı ve Osman Aşkın Bak'ın da hazır bulunduğu incelemelerde afetin yaşandığı bölgelerde, ekipler ilçe merkezinde temizleme çalışmasını sürdürüyor.

Vatandaşlara çağrıda da bulunan Güneysu Belediyesi sosyal medya hesaplarından da, "İlçemizde büyük bir afet yaşanmaktadır. Özellikle dere yataklarından ve ırmaklardan uzak duralım acil bir durum olmadıkça evlerimizden ayrılmayalım" paylaşımı yaptı.

https://twitter.com/GuneysuBelediye/status/1415334883522658304
Kaynak: igf