RİZE (İGFA) - Rize'de etkili olan sağanak yağış ve heyelan dolayısıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dün geceden bu yana bölgedeki incelemelerini sürdürüyor.

İçişleri Bakanı Süleyöan Soylu, söz konusu olay ardından başlattığımız toplam 8 arama kurtarmada 5 vatandaşın hayatını kaybettiği, 3'ü ile ilgili enkaz altında ulaşma çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Milletvekilleri Hayati Yazıcı ve Osman Aşkın Bak'ın da hazır bulunduğu incelemelerde afetin yaşandığı bölgelerde, ekipler ilçe merkezinde temizleme çalışmasını sürdürüyor.

Rize Valisi Kemal Çeber, dün akşam saatlerinde etkili olan yağışın ardından sel ve heyelan meydana geldiğini, merkeze elektrik verilemediğini söyledi. Vatandaşların geceyi güvenli yerde geçirdiğinin altını çizen Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, "Öğretmenevinde 12, Spor Lisesinde 15, Kaptan Ahmet Erdoğan Lisemizde 12 misafirimiz, toplam 39 misafirimiz var. Toprağın altında araç çıkıyor. Sadece merkezde 10, belediyenin 10 aracı ve hastanenin bodrumu dolmuş. Hasar tespit kaldırıldıktan sonra belli olacak" dedi.

Vatandaşlara çağrıda da bulunan Güneysu Belediyesi sosyal medya hesaplarından da, "İlçemizde büyük bir afet yaşanmaktadır. Özellikle dere yataklarından ve ırmaklardan uzak duralım acil bir durum olmadıkça evlerimizden ayrılmayalım" paylaşımı yaptı.

https://twitter.com/GuneysuBelediye/status/1415334883522658304
Kaynak: igf