Evet, ülke içinde, yani biz gazeteciler ya da muhalefet değil, okyanus ötesinden tsunamiden önce gelen dalgalarla, yani bilinen ama gizli tutulup, zamanı geldiğinde kullanılan bilgi sızdırmalarla sarsılmaya devam eden gündemin yeni balonu evim, evim diye başlayan ve mantar gibi çoğalan, benim “PANDEMİ YENİ MAFYA VE KASTELLİ Mİ?” başlığı ile bir yıl öncesi ele aldığım ve yeni kasetelliler dediğim olay, bugün havuzda olduğu söylenen ama yazmak zorunda kalan Hürriyet Gazetesinin haberi ile görüyoruz.


Toplumun büyük kesiminin her geçen gün dozunu biraz daha arttırarak alenen, açıkça tepkisini ortaya koyduğu ama hala “Ya oyumu kime vereyim?” diyerek mevcut iktidardan memnun olmadığı halde oy vereceği oluşumu arayıp, beklediği bir süreçte “sonu bilinen, yazılan, anlatılan ama anlaşılamayan” ilginçlikler yaşanmaya devam ediyor.


Ve “21 'evim” tasfiye oldu! İşte kapatılan şirketler...”başlığı ile Hürriyet Gazetesinde verilen haberi bir yıl sonra, bugün okuyunca benim 20/11/2020 tarihinde ele aldığım ''PANDEMİ YENİ MAFYA VE KASTELLİ Mİ?” yazımı hatırlayıp, Google amca aracılığı ile arşivde hemen buluyorum.
Gerçi artık dönenleri toplayıp, yeniden sattığını anlattığı sözde vakıf gecesinde onu alkışlayanlara yönelik yazdığım o yazıya benzer yine 1 yıl önce ele alıp dikkat çekmek istediğim yeni Kastelli vakalarının yaşanabileceğini anlatmaya çalışırken de, Korkmaz’ın Uzan, Evim Evimi ise anlatmaya, ima etmeye çalışmış çabalamıştım ve yazıp arşivime eklemiştim..


“Keşke haklı çıkmasaydım” dediğim onca olayın öncesinde anlattıklarımızı anlamayıp, ucuz yola başvurup ya bir kulp takıp, haydi oradan diyenler yada alçaklaşacak kadar adileşip reklam alamamıştır terörist diye yazmıştır diyenler oldukça, ne sizin, üne de benim sakallarımız bile yetmez, dün söylenip bugün yaşanan onca Uzan’lar ve Kastelliler…