Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık bugün düzenlediği basın toplantısı ile 2 yıllık hizmet dönemini anlattı.

Daha çok soru-yanıt şeklinde gelişen basın toplantısında Başkan Bıyık, “2 yıl içinde dolu, dolu çalışma yaptık. İSU’nun 80 milyon TL’lik altyapı çalışmasının tamamlanmasının ardından Darıca’da üstyapı çalışmalarına hız vereceğiz. İstasyon Caddesi’nde ki trafik sorununa yönelik Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ortak bir proje geliştirmeyi düşünüyoruz. Tabi Gebze-Darıca metrosu hizmete başladığında yaşanan trafik sorununa kalıcı çözüm üretecek. Göreve geldiğimizden itibaren mali disiplini sağladık, yönetilebilir mali bir yapı oluşturduk. Belediyenin piyasaya olan borçlarını önemli ölçüde bitirdik” dedi.

Başkan Bıyık, tartışmalar konu olan Termal Grupla ilgili olarak ise, 25 katlı bir binanın Bayramoğlu’na dikilmesini doğru bulmadıklarını onun yerine 12 katlı olması şeklinde teklif götürdüklerini ifade etti.

Emek Mahallesi’nde 168 hak sahibini ilgilendiren 338 dairelik kentsel dönüşüm projesinin başarılı şekilde devam ettiğini belirten Muzzafer Bıyık 10 blokun kaba inşaatının tamamlandığını, 2 blokun ise Temmuz ayı içinde hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

İzmit Belediyesi’nin İBB ile birlikte yaptığı 138 dairelik projeyle ilgili de konuşan Başkan Bıyık, “Bizim projemizden çok küçük bir iş için Darıca’da bile her tarafa ilanlar astılar, reklam yaptılar. Biz işin reklamına şovuna kaçmadan kentsel dönüşüm projemizi gerçekleştiriyoruz ”dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın ilçeyi çok iyi tanıması Darıca için büyük şans.

Bu hizmetler yapılırken çok daha iyi anlaşılıyor.

Kentin havasını, suyu, toprağını bilmeyen bir belediye başkanının o kentin sorunlarını bilmez.

Geçmiş dönemlerde Gebze Belediye Başkanlığı yapmış fakat kent dışında yaşayan belediye başkanları, amir, memurları biliyoruz.

Mesai bittikten sonra Gebze’den çekip gidiyorlardı.

Ayrıca belediye başkanlarının belirli süreçlerde basınla buluşması, hizmet ve çalışmaları anlatması kamuoyu adına da kayda değer bir durumdur.

Umarım öteki belediye başkanları da yıl bir kez değil de 2 ve ya 3 ayda bir kez basınla buluşup çalışmalarını anlatır.