“SANKİ 20 YILDIR BU ÜLKEYİ BİZ YÖNETİYORUZ”

Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticileri danışma meclislerinde Yuvacık Barajını, genel başkanımızı konuşuyorlar. Sanki 20 yıldır bu ülkeyi biz yönetiyoruz. Hiç ekonomiden konuştukları yok. Adalet ve Kalkınma Partisinin, TBMM grup toplantısında milletvekillerinin attığı, ‘Kemal pabucu yarım çık aday ol oynayalım’ kelimesini şiddetle kınıyoruz. Siyasetin dilini de değiştirdiler 20 senede. Kullandıkları dil maalesef kırıcı, ayrıştırıcı ve bölücü bir dilden başka bir şey olmadı.

TBMM’de vekiller farklı hareket eder mi? Ön teker nereye giderse arka tekerde oraya gider. Buradaki danışma toplantılarında il başkanı, ‘Allah ıslah etsin’, öbürü, ‘Mal Kemal’, diğer öbürü mecliste meclis üyelerine hakarete varacak boyutta bunların kullandığı dil bu. Ama hiç kimse bu konudan çekince duymasın bizim iktidarımız yakın. İktidarımızda bu konuların hepsi çözülecek.

“BİZİM İKTİDARIMIZDA BUNLAR TEK TEK ARAŞTIRILACAK”

Genel başkanımızın söylemlerinden ciddi rahatsız oldukları için, gerçekleri söylediği için, Sayın Ellibeş’te, ‘Allah seni ıslah etsin’ diyor. Ellibeş’e sormak lazım Dilovası’ndaki konteyner numarasına kadar verilen ihbar edenin durumu ne oldu? Bunların hiçbirini unutmadık. Bizim iktidarımızda bunlar tek tek araştırılacak.

“USULSÜZ İHALELER VE KAMU İSRAFLARI BUNLARDA”

Her danışmada anlatacak proje bulamayıp Yuvacık Barajı üzerinden siyaset yapmak istiyorlar. 8 tane Yuvacık Barajı yapardık diyorlar. 1 tane Tepeköy Göleti’ni bitiremedin, ‘29 Ekim’de Şehir Hastanesi’ni açacağım’ dedin o da fiyasko. Usulsüzlük bunlarda, liyakatsizlik bunlarda, usulsüz ihaleler ve kamu israfları bunlarda. Bugün de bu konuyla ilgili Çayırova ilçemizde ki usulsüzlüklerle ilgili Büyükşehir Başkanvekilim, ilçe başkanım, Çayırova meclis üyelerim sizlere aktaracak.”

“40 MİLYON YOK OLDU RAFA KALDIRILDI"

Çayırova Belediyesi hakkında usulsüzlük iddialarında bulunan CHP Çayırova Meclis Üyesi Halis Koç şu ifadeleri kullandı: “Çayırova Belediyesi ile Reysaş Lojistik arasında bir rüşvet iddiası vardı. Bu rüşvet iddiası sonrası Çayırova Belediyesi 40 milyon olarak bir zarara uğradı. 40 milyon yok oldu rafa kaldırıldı. Geçtiğimiz mart ayında Çayırova Belediyesi’ndeki rüşvet skandalı tüm Çayırova’nın dilindeydi. Reysaş Lojistiğe Çayırova’nın kontrol müdürlüğü kaçak elemanları ilave kaçak yapı vardır diye tutanak tutuyor. İki tane tutanak tutuluyor. Birinci tutanakta 4 bin 281 metre ilave kaçak yapı vardır diyor. Belediye encümenden 783 bin TL ceza kesiyor. Fakat 1 ay içerisinde bu kaçak yapıyı kaldırmadığın takdirde 2 milyon 361 TL ceza keseceğim diyor onlarda kaldırmıyor ve ceza kesiliyor.

“BİR RÜŞVET PAZARLIĞI YAPILIYOR”

49 bin metre kare ruhsat dışı ilave kaçak yapı için tutanak tutuluyor encümene gönderiliyor. Bu 49 bin metre kare kaçak yapı dışında 40 milyon TL ceza kesilmesi gerekiyor. Bu tutanak üzerine Reysaş Lojistik adına Durmuş Duran, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’ye şikâyette bulunuyor. Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi de bir başka yardımcı görevlendiriyor git görüş diye. Burada rüşvet iddiasını görüşüyorlar 10 ila 20 milyona indirmek amaçlı görüşme yapılıyor. Bir kısmını spor kulübü üzerine göndereceğim bir kısmını da elden vereceğim hesabıyla bir rüşvet pazarlığı yapılıyor.

“BÜNYAMİN ÇİFTÇİ DE BU TUTANAĞI SAVUNUYOR”

Vatandaş ne yapıyor ses kaydı alıyor. Bunu da Özhaseki’ye gönderiyor. Benden rüşvet istedi ses kaydı da budur diyor. Daha sonra Özhaseki, Bünyamin Çiftçiyi Ankara’ya davet ediyor. Durumu anlatıyor. Durmuş Duran’da orda. Bünyamin Çiftçi de bu tutanağı savunuyor. Kaçak yapının olduğunu söylüyor ve cezayı uygulayacağını iade ediyor. Özhaseki de diyor ki ben senin arkandayım bunu soru önergesiyle meclise soruyor. Özhaseki benim arkamda, encümenden devam edebilirsin, cezanı kesebilirsin diyor. Kaçak yapının elemanları eksiklikleri gidereceğine Büyükşehir’e gönderiyor.

“ELİMİZDE BELGELER VAR”

Biz CHP Meclis üyeleri olarak rüşvet iddiasına dair Nisan ayında suç duyurusunda bulunduk. Bu iddiayı siz araştırın diye savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Savcılıkta Valiliğe ve ön soruşturma için bir müfettiş görevlendirmiş. Müfettişe savunmamızı verdik bizde. Soruşturma devam ediyor. Bunun dışında 40 milyonun peşine düştük. Özhaseki senin yaptığın iş doğrudur dediği halde eylül ayında bu işin peşini bırakmayarak encümenden karar çıktı mı diye tekrar sorduk. Bunlarla ilgili elimizde belgelerde var.

“CEZAYI ORTADAN KALDIRIYOR”

Çayırova Belediyesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden bu işin içinden nasıl çıkacağız diye görüş istiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tahir Büyükakın da diyor ki; Konunun değerlendirilmemesi konusu üzerine bir görüş sunuyor. Teknik elemanlardan da herhangi bir rapor yok. Bizde de sadece kaçak yapı müdürlüğünün raporu var. Encümen de Büyükşehir’in görüşünü öngörerek 40 milyon cezaya gerek yoktur diyerek cezayı ortadan kaldırıyor.

“40 MİLYON NEREDE DİYE SORUYORUZ”

Başlangıçta Bünyamin Çiftçi Ankara’da üst düzey bir yönetici konunun kapatılmasını istiyor ve bugün 40 milyon ceza bugün rafa kaldırılmıştır. Çayırova Belediyesi’nde halkın harcaması gereken 40 milyon ortada yok. Çayırova halkına 34 milyon kaçak yapıdan ceza kestiniz. Halka kesilen cezalardan kimseye sorulmuyor, büyükşehirden görüş aldınız mı bu cezayı keserken? Parsele kesilen cezalarda böyle bir görüş alınıyor. Encümende görevli komisyon başkanı Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, 3 tane müdür 3 tane seçilmiş AK Partili meclis üyesi var. Bu meclis üyelerinden bir tanesini dik duruşundan kaynaklı tebrik ediyorum. Kadir Kurun şerh koydu. Biz şimdi 40 milyon nerede diye soruyoruz.”

Editör: TE Bilisim