KULÜPLER KAPANIRSA GENÇLERİ KARANLIĞA ÇEKERLER
Gençler için sosyal imkanların kısıtlı olduğu Çayırova’da yaklaşık 1500 genci spora ve hayata kazandıran amatör kulüpler yeterli mali ve teknik desteğin olmamasından dolayı faaliyetlerini sonlandırmak zorunda kalmak üzereler.
Yerel yönetimlerden ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yeterli desteği alamayan Çayırova Kulüpler Birliği maddi ve teknik imkansızlıklarla boğuşuyor. Çayırova binlerce genci spora ve hayata kazandıran spor kulüpleri birçok ekipman eksiliğinden dolayı idmanlara bile çıkamıyor. Antrenman için Şekerpınar Stadını kullanan kulüpler ve sporcular, haftasonları zamanları olmasına rağmen stad kapalı olduğu için çalışmalarını gerçekleştiremiyor. Ulaşım konusunda da büyük sıkıntılar yaşayan kulüpler, ekonomik sebeplerden dolayı sporcuların sorunlar yaşadığını ve başta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Çayırova Belediyesinden destek bekliyor.
Çayırova Kulupler Birliği’nin sorunlarının çözümü için temasta bulunan İYİ Partili Türkkan sorunların aşılması ve desteklerin sürdürülebilir olması amacıyla Gençlik ve Spor Bakanı’na yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
İşte Türkkan’ın Bakan Kasapoğlu’na yanıtlaması istemiyle verdiği sorular;

1) Çayırova’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine 2019 – 2020 yılı için verilen maddi ve teknik destek imkanları nelerdir? Gerekli eksikliklerin giderilmesi için Bakanlığınız tarafından yürütülen çalışmalar hangileridir?
2) Çayırova’da amatör sporculuğun gelişmesi için Spor Toto teşkilatından herhangi bir bütçe ayrılmış mıdır?
3) Çayırova Belediyesi ile Bakanlığınız arasında ilçede faaliyet gösteren kulüplerin desteklenmesi konusunda herhangi bir protokol bulunmakta mıdır?
4) Cumartesi ve Pazar günleri gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirdiği günlerdir. Hafta sonu için antrenman yapma olanağı varken Şekerpınar Stadı’nın kapalı olmasının gerekçesi nedir? Stadın hafta sonları için de hizmet vermesine yönelik herhangi planlama bulunmakta mıdır?
5) Çayırova ilçe merkezine yakın herhangi bir antrenman sahasının yapılması Bakanlığınız tarafından planlanmakta mıdır?
6) Çayırova’daki amatör spor kulüplerinin faaliyetlerinin devam etmesi ve kapanmaması için Bakanlığınız tarafından herhangi bir destekleme düşünülmekte midir?

Editör: TE Bilisim