BM Toplantısına gitti dense de 'Belki başkanı ile görüşürüm' diyerek Amerika'ya giden ama tüm randevu taleplerine rağman Biden'in kendisiyle görüşmediğini kendi açıklamalarından anladığımız Erdoğan'ın ülkeye döner dönmez Amerika'ya 'sen misin görüşmeyen' dercesine Soçi'de görüştüğü Rus lideri ile yaptığı görüşme ardından çıkışta Putin'le aşı konusunda sohbet ettiğini ballandıra ballandıra anlatan TRT Haber ve diğer basın/medyanın da unuttuğu Türk Aşısının ne olduğunu merak ediyordum. 
Ve yıllarca birlikte aynı bölgede rakip ulusal gazetelerde manşet haberlerle yarışarak gazetecilik yaptığımız dostum Macit Gürbüz'ün bir paylaşımını okuyor, gülümsüyordum... 
Macit abi'nin 'GRİP AŞISINDA BÜYÜK OYUN…' başlıklı ve 
'Az önce aile hekimine giderek grip aşısı yazmasını istedim. Çünkü öncelikli risk gurubundayım, şeker hastasıyım. Doktor, Sağlık Bakanlığı’nın henüz aşı sistemini açmadığını, 90 yaşındaki vatandaşa bile ‘öncelikli risk gurubunda değilsiniz’ uyarısında bulunduğunu ifade etti ve ekranını çevirerek bana gösterdi.' diye devam eden mesajı şöyle sürüyordu.
'Doktorum durumu bakanlığa bildirdiğini ancak düzelmediğini ifade etti. Bir reçete yazdı bana ancak şifre olmadığı için eczanenin aşıyı vermediğini söyledi haklı olarak.
Şimdi sıkı durun.
Aile sağlığı merkezi bitişiğindeki eczaneye gidip sordum. Bu şekilde aşı veremediklerini, aşının eczanede var olduğunu ancak 85 TL. verirsem alabileceğimi söyledi. Yani birileri bakanlığa ait sistemi kapatmış ya da kapattırmış el altından 85 TL’ye aşı satıyor. Ulan çalmadığınız bir grip aşısı kalmıştı. Yiyin efendiler yiyin, aksırıncaya tıksırıncaya kadar yiyin, zehir zıkkım olsun.' diye devam eden mesajını okurken memleketin son halini daha iyi anlıyordum.
Ve bu ülkenin başındaki Erdoğan'ın kendisiyle görüşmeyen Biden'a inat alacağını ima ettiği yeni S-400'ler almaktan ziyade Irak ve Suriye'ye yapılması düşünülen yeni bir operasyon için Rusya'dan izin pardon destek için orada olduğu yönündeki iddiaların doğru olduğunu da düşünüyordum.
Ve bu iddianın yeni kan kampanyalarının başlatılmasından daha da güçlendiğini anlarken bu ülkenin yapacağı söylenen yerli araba, uçak ve bulundu denen Karadeniz gazı gibi Corona aşısının da birçok gerçek gündem gibi unutuluverdiğini de anlıyor, düşünüyordum.
Ve öğrenci bulamayan üniversitelerin başında gelen Ardahan Üniversitesinin rektörü değil de yeni MÜSİAD Başkanının atanması ile gözden çıkarıldığını düşündüğüm AK Partili vekilin bu konuda haber yapan biz gazetecileri sarhoşlukla suçladığına yönelik mesajı ile de karşılaşıyordum.
Peki vekil bey alkol almayan beni de sarhoşlukla suçlayan sana sorayım şu bizim TURKOVAC ne oldu ona da şu meşhur gerilla yeleğini giyip, bir twit atarmısın?..