.KOCAELİ (İGFA) - Spora ve sporcuya olan desteğini her zaman her yerde gösteren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bir yandan şehre yeni spor tesisleri kazandırırken diğer yandan da var olan tesislerin yenilenmesi için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Darıca ilçesinde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Nene Hatun Amatör Spor Kompleksi’nde stat ve çevresi, Büyükşehir Belediyesi, Darıca Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığının birlikte çalışmasıyla yenileniyor. Büyükşehir’in çalışmaları kapsamında saha içi çim serimi için tesfiye işlemlerine başlandı.

Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma dâhilinde tamamen sökülen batı sahasının tribününün yenisi için montaj imalatına başlanmıştı.

Çalışmalar dâhilinde iki saha arasına yapılacak olan çit için betondan temel hatıl ve aydınlatma direklerinin temel beton imalatları bitirilmişti. Projede halen batı tribün önü ve iki saha arası ile doğu tribün önü çelik korkuluk montajı devam ediyor. Saha içi çim serimi için saha tesfiyesine başlandı. Teknik odanın da kalıp donatı imalatı devam ediyor. Büyükşehir ekipleri, kısa süre içerisinde her iki sahanında sentetik çim halısını sermeye başlayacak.   

Kaynak: igf