Toplantıya AK Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay, MHP Darıca İlçe Başkanı Adem Emre Aygün’de katıldı.

Başkan Bıyık, “2 yıl içinde dolu, dolu çalışma yaptık, çok güzel işler yaptık. İSU’nun 80 milyon TL’lik altyapı çalışmasının tamamlanmasının ardından Darıca’da üstyapı çalışmalarına hız vereceğiz. İstasyon Caddesi’nde ki trafik sorununa yönelik Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ortak bir proje geliştirmeyi düşünüyoruz. Tabi Gebze-Darıca metrosu hizmete başladığında yaşanan trafik sorununa kalıcı çözüm üretecek.

Göreve geldiğimizden itibaren mali disiplini sağladık, yönetilebilir mali bir yapı oluşturduk. Belediyenin piyasaya olan borçlarını önemli ölçüde bitirdik” dedi.

SGK HİZMET BİNASI İSTEĞİMİZİ İLETTİK

SGK’ya olan borç karşılığında mülkiyeti belediye ye ait bir araziyi verdiklerini ifade eden Başkan Bıyık, “Bu şekilde hem belediyenin borcunu ödemiş olacağız. Aynı zaman da SGK’nın Darıca’ya bir hizmet binası yapmasını da istedik. Çünkü ilçemiz de SGK’lı binlerce insan var ve mutlaka bir hizmet binası yapılması gerekiyor. SGK’ya bu isteğimizi ilettik”diye konuştu.

TERMAL GRUP 25 KAT İSTEDİ, 12 KAT VERDİK

Başkan Bıyık, tartışmalara konu olan Termal Grup’la ilgili olarak ise, 25 katlı bir binanın Bayramoğlu’na dikilmesini doğru bulmadıklarını onun yerine 12 katlı olması şeklinde teklif götürdüklerini ifade etti.

Bıyık şunları söyledi, “Termal Grup 400 dönümlük bir yer almış. Buraya 25 katlı bina yapmak istiyor. Benim şahsi görüşüm 25 katlı bir bina Darıca’nın yapısını bozacağı yönünde olduğunu ifade ettim. Şöylede bir şey var, 400 dönüm üzerine 3-4 katlı bina yapılması da doğru olmaz çünkü oraya yatırım yapmak istiyorlar. Onun yerine 12 katlı bina yapılması görüşümüzü ilettik.”

338 DAİRELİK KENTSEL DÖNÜŞÜM

Emek Mahallesi’nde 168 hak sahibini ilgilendiren 338 dairelik kentsel dönüşüm projesinin başarılı şekilde devam ettiğini belirten Muzzafer Bıyık 10 blokun kaba inşaatının tamamlandığını, 2 blokun ise Temmuz ayı içinde hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

İzmit Belediyesi’nin İBB ile birlikte yaptığı 138 dairelik projeyle ilgili de konuşan Bıyık, “Bizim projemizden çok küçük bir iş için Darıca’da bile her tarafa ilanlar astılar, reklam yaptılar. Biz işin reklamına şovuna kaçmadan kentsel dönüşüm projemizi gerçekleştiriyoruz ”dedi.

MİLLET BAHÇESİ’NE HİZMET BİNASI

Darıca Belediyesi için yeni hizmet binasının Millet Bahçesi için olmasını düşündüklerini ifade eden Başkan Muzaffer Bıyık, “Millet Bahçesi’nden 20 dönümlük bir alan var. Buraya hizmet binası yapılmasını düşünüyoruz. Bu konuda da çalışmalarımız sürüyor”dedi.

HAYVAN PAZARINA YENİ YER

Darıca içinde kalan hayvan pazarı için yeni yer bulduklarını söyleyen Başkan Bıyık, “Darıca Aslan Çimento tepesinde hayvan pazarı için 80-100 dönümlük bir yer bulduk. Aslan Çimento ile görüştük ve bu araziyi bize tahsis ettiler. Hayvan pazarını buraya taşıyacağız. Tabi vatandaşın arz-talep durumuna göre gerçekleşecek. Bakarsınız ileri de hayvan pazarına artık gereksinim kalmaz, vatandaş kurbanlık ihtiyacını başka bir şekilde karşılar”diye konuştu.

Editör: TE Bilisim