Son yıllarda finans dünyası başta olmak üzere tüm dünyada yankı uyandıran Blockchain ve Kripto para birimleri üzerine Derince’de üst düzey bir semineri organize edildi.

Körfez’de  New Stargate hotelin konferans salonunda gerçekleştirilen seminere, Deva Partisi Derince İlçe başkanı Zeynep Aydın Sudan ve yönetimi, Ekonomi ve Dijital Dönüşüm Birim Başkanı Mehmet Nesim Çelikhası öncülüğünde Kripto para ve Yatırım uzmanı Helin Çelik, Blockchain ve Kripto paralar konusunda seminer verdi.  Körfez’de ki otelde gerçekleştirilen seminere, Derince ve çevre ilçelerden yoğun bir katılım gerçekleşti.

Açılışta dijitalleşme üzerine konuşan Mehmet Nesim Çelikhası, Hızla gelişen teknolojilerle ‘dijital çağ’ olarak adlandırabileceğimiz bu dönemde Dijital Dönüşüm kaçılmaz. Özellikle dünyanın evrildiği teknoloji ve yaşam birlikteliği dijitalleşme ve dijital dönüşümü artık yararlanabileceğimiz bir alternatif yol değil, geleceği şekillendirecek sistemin de anahtarı yapmaktadır, dedi.

Katılımcılar arasında Ekonomist Çağlayan Ateş'in de olduğu organizasyonda kendisine de söz verildiğinde, Çağlayan Ateş paranın tarihinden girizgah yaparak paranın değişen dünyamızdaki yeri ve öneminden bahsetti.

Son zamanlarda oldukça gündemde olan kripto para  konusunda katılımcıları bilgilendiren Helin Çelik, ‘Güzel bir seminer oldu ve yoğun ilgiden dolayı tüm katılımcılara teşekkür ederim’ dedi.  Zeynep Aydın SUDAN ise Kripto para uzmanı Helin Çelik’e  plaket verdi; seminere katılanlara teşekkür eden Sudan; bu ve buna benzer etkinliklerin bundan sonra devam edeceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim