DEVA Partisi Derince SivilToplumla İlişkiler birim başkanı Yılmaz Güney yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

Karanlığın,hukuksuzluğun ve despotca anlayışın hakim olduğu bu tarih yakında bu şekilde anılmaktan kurtulacaktır. Ötekileştirilmiş,şeytanileştirilmiş,insandışılatırmış, hor görülmüşlük gibi kelimelerin artık kullanılmayacağı bir başlangıç tarihi olacak. Kimseyi ötekileştirmeden,dışlamadan insana yalnızca insan olduğu için değer verilen bir tarih olacaktır.

Ülkemizde hakim anlayış haline gelen kutuplaştırıcı ve şeytanileştirici dili reddediyoruz.

DEVA Partisi olarak bizler artık kutuplaştırıcı,dışlayıcı,bizden olmayan kesimleri görmezden gelmeci bu üstenci bakış açısını inşallah kıracağız.

Bizler herşeyi birlikte daha da güzelleştirmek için buradayız.

Bizler Derince için elimizden gelen herşeyi yapmaya; birleştirmeye,geliştirmeye ve daha yaşanır hale getirmek için bir araya gelen en temel mozaik taşlarıyız.

Her birimizin görüşü farklı olabilir,farklı kesimlerden olunabilir,farklı ideolojilerden de olunabilir bunlar bizlere zenginlik katan unsurlardır.

İnsan insanı olumsuzlamaktadır; Bugün Kocaeli İl Başkanlığımıza yapılan saldırı tam anlamıyla korku salmak,huzursuzluk çıkarmak ve Kocaeli'nin DEVA'sını bu olumsuzlamanın içine çekmektedir. Bizler bu gibi yaralıyıcı,yıkıcı,bozucu nefret dolu tutumları sergilemek için kurulan bir parti değiliz, tam tersi madura ve mazluma DEVA olmak için birlikteyiz ve bu faşistliği elbette sonlandıracağız.

Yakma ve harap etme konusunda büyük bir şöhrete sahip olabilirsiniz.

Ama şunu unutmayınız ki dehşet ve insafsızca baskı ile şan ve şeref kazanılmaz.. Yeryüzüne bırakacağınız eserlerle,topluma fayda sağlayacak tutumlarla ve topyekun insanlara DEVA olmakla kazanılır.

Deva Partisi olarak bizler, parti programımızda da belirtildiği gibi ; Vatandaşlarımızın inanç, kültür ve referans ekseninde, hak ve özgürlük taleplerini adalet temelinde karşılayacak, ötekileştirme hissi doğuracak uygulamaları ortadan kaldıracağız.

Bizler tüm farklılıklara,tüm renklere,tüm kimliklere karşı sonsuz saygı duyuyoruz. Bu farklıları yaratan İlahi güce nasıl saygımız sonsuz ise İlah'i gücün yarattığı farklılıklara da saygı duymak zorundayız.

Birlikteliğimizi gösteren ilk karemizi paylaştık.

28 Şubat tarihinde tekrardan kamuoyuna bu birlikteliğin ana temaları paylaşılacak..

Bu vesilesiyle birlikteliğimizin daim olmasını diliyorum.

Yapılan saldırıyı kınıyorum ve kadim bir şehir olan Kocaeli'nin bu gibi olumsuzluklarla gündeme gelmemesini temenni ediyorum.

Editör: TE Bilisim