İSTANBUL (AA) - Halk GYO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Bekin, “Dilovası Modern Sanayi Sitesi'nin sanayicimizin bölgesel ihtiyaçlarını karşılayacak, sunduğu imkanlarla uluslararası pazara hitap eden işletmelerin ihracat kapasitesine destek sunacak ve dış pazarlara girme hazırlığındaki şirketlere de yeni kapılar açacak bir cazibe merkezi olacağına inanıyoruz.” dedi.

Bekin, Dilovası Modern Sanayi Sitesi’nin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Halk GYO’nun 12 yıl önce Türkiye’ye değer katmak, dünya standartlarında projeler hayata geçirmek ve gayrimenkul piyasasında fark yaratmak için kurulduğunu hatırlattı.

Halk GYO ailesi olarak ana hissedarı Halkbank’tan aldıkları güven ve itibarla gayrimenkul sektöründe örnek teşkil edecek projelere imza attıklarını belirten Bekin, 12 yıldır ilk günkü heyecanları, çalışma azimleri ve halktan aldıkları güçle yollarına emin adımlarla devam ettiklerini söyledi.

Bekin, faaliyet gösterdikleri gayrimenkul sektöründe insan odaklı sürdürülebilir öncü projelerle ülkeye değer kattıklarını, müşterilere ve hissedarlara karşı olan sorumluluklarına azami düzeyde önem verdiklerini vurguladı.

Halk GYO olarak yaptıkları her işte, hayata geçirdikleri her projede, insana ve çevreye duyarlı davranmayı temel odak noktası olarak belirlediklerini aktaran Bekin, yaptıkları projelerde çevreye, enerji verimliliğine ve sürdürülebilirliğe olan duyarlılığı ortaya koyduklarını söyledi.

Bekin, geliştirdikleri her proje ile daha ileriye gitmeye, ülkeye ve yatırımcılara daha çok kazandırmaya, sektördeki çıtayı her geçen gün daha yukarı taşımaya ve şirketi dünya markası haline getirmeye kararlı olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Dilovası Modern Sanayi Sitesi projemiz de aynı duyarlılık, kararlılık ve yenilikçi konsept ile tasarlandı. Sanayimize ve sanayicimize sağlayacağı avantajlar, insana ve çevreye duyarlı nitelikleri sebebiyle projemize 'Dilovası Modern Sanayi Sitesi' adını verdik. Halk GYO bağlı ortaklığı Halk Yapı tarafından geliştirilen Dilovası Modern Sanayi Sitesi, toplam 133 bin 500 metrekare alan üzerinde kurulacak ve yaklaşık 170 bin metrekare satılabilir alana sahip olacak. Projemiz, 75 metrekareden 1.500 metrekareye kadar değişen büyüklüklerde 350 bağımsız üniteye sahip olacak. Yatay ve dikey birleşmeye uygun modüler yapısıyla tek blokta 20 bin metrekareye kadar alan tesis edilebilecek. Dilovası Modern Sanayi Sitesi, işletmelerin verimli ve rahat çalışma imkanları için gerek duyacağı tüm ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlandı. Yüksek tavanlı, geniş aks aralığına sahip atölyeler, yüksek taşıma kapasiteli vinç sistemi altyapısının yanı sıra güneş enerjisi ve yağmur suyu depolamayı sağlayan çevreci ve dönüşüme imkan veren altyapıya sahip olacak. Asma katlarda yer alacak ofisler, açık-kapalı yükleme alanları, ortalama 9 metrelik tavan yükseklikleri, ofisleri ve dükkanları ile firmaların ihtiyaçlarına cevap verecek.”

- “Bugün itibarıyla yaklaşık 5 bin nitelikli talep aldık”

Erdal Bekin, projenin "Türkiye sanayisinin gelişim aksı" olarak nitelendirilen, İstanbul, Kocaeli ve Bursa altın üçgeninin tam kalbinde, OSB’lerin çok yoğun olarak bulunduğu Dilovası’nda yer aldığını hatırlatarak, “Dilovası Modern Sanayi Sitesi'nin sanayicimizin bölgesel ihtiyaçlarını karşılayacak, sunduğu imkanlarla uluslararası pazara hitap eden işletmelerin ihracat kapasitesine destek sunacak ve dış pazarlara girme hazırlığındaki şirketlere de yeni kapılar açacak bir cazibe merkezi olacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

Projenin ön talep toplama sürecinin yaklaşık 10 gün önce başladığını bildiren Bekin, “Bugün itibarıyla lansman satışlarına başlıyoruz. Bugün itibarıyla yaklaşık 5 bin nitelikli talep aldık. Bu da projemize ilginin oldukça yüksek olduğunu gösteriyor.” dedi.

Bekin, hem yatırımcıları hem de sektöründe büyümek, ilerlemek isteyen tüm işletmeleri bu projenin paydaşı olmaya davet etti.

Halk GYO olarak, kendisine “Önce halk, sonra bankayız” diyen Türkiye Halk Bankası’nın bağlı ortaklık kuruluşu olduklarını anımsatan Bekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim de ülkemize ve halkımıza karşı taşıdığımız sorumluluklar var. Ülkemizin geleceği için kurduğumuz bir hayal ve o hayale ulaşmak için kendimize çıkardığımız dersler ve hedefler var. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2023, 2053 ve 2071 hedefleri ve Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda, geleceğin büyük ve güçlü Türkiye’si hedeflerine ulaşmak için bizim de üzerimize düşen görevler olduğunun bilincindeyiz. Dilovası Modern Sanayi Sitesi'ni bu konuda önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Bu proje ile hem bölgenin hem de ülkemizin üretimine katkı sağlamayı, oluşturulacak istihdam kapasitesiyle gençlerimize umut olmayı ve çocuklarımıza daha güzel bir gelecek hazırlamayı amaçlıyoruz.”

- “Çevreye zarar verecek kimya ve benzeri atık üretecek tesisler sitemizde yer almayacak”

Halk GYO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Bekin, bir gazetecinin fiyat ve kampanya detaylarına ilişkin sorusu üzerine, 30 bin TL/metrekareden başlayan fiyatlarla satışa çıktığını, bunun lansmana özel olduğunu belirterek, peşin alımlarda yüzde 20 indirim yaptıklarını, vadeli alımlarda ise şirket bünyesinde 36 aya kadar vadelendirme uyguladıklarını bildirdi.

Projeye özel Halkbank tarafından kredi paketi hazırlandığını, uygun koşullarda 120 aya kadar vade yapılabildiğini anlatan Bekin, müşterilerin kredi detaylarına ilişkin satış ofisinden ve banka şubelerinden bilgi alabileceğini söyledi.

Projenin bitiş takvimine ilişkin bir soru üzerine Bekin, 36 aylık teslim süreleri bulunduğunu, tüm imkanları seferber ederek çok daha kısa sürede tamamlayarak müşterilere teslim etmeyi ve ülke ekonomisine kazandırmayı amaçladıklarını, projenin karma bir sanayi sitesi olduğunu ve her sektörden talep aldıklarını belirtti.

Bekin, projenin çevreye duyarlılığına ilişkin soru üzerine de Halk GYO olarak çevreye duyarlılıklarını ortaya koyduklarını, güneş enerji sistemlerinin bulunduğunu, aidat optimizasyonu da sağlanacağını, atık su toplama tesisi, enerji tasarruflu aydınlatma elemanları gibi imkanların olduğunu, daha az suya ihtiyaç duyacak bitkisel peyzajı tercih ettiklerini, çevreye zarar verecek kimya ve benzeri atık üretecek tesislerin sitede yer almayacağını anlattı.

- “Projemiz toplam 6 milyar TL seviyelerinde bir büyüklüğe sahip olacak”

Erdal Bekin, bu bölgedeki talebin kendilerini çok mutlu ettiğini, yeni projeler yapma konusunda da iştahlarını artırdığını belirterek, ilerleyen zamanlarda konut, sanayi, ofis her türlü projenin içerisinde olacaklarını söyledi.

Projenin getiri potansiyeline yönelik soruya Bekin, “Getiri potansiyeli konusunda bizim bir projeksiyonumuz var. Ama zaman içerisinde gelen talep ve konjonktürel olarak değişiklik gösterecektir. Yabancı talebi var ama küçük sanayi sitesi olması sebebiyle önceliğimiz yerli sanayiciler ve imalatçılarımız olur. Yabancı yatırımcıya da her zaman sıcak bakarız.” yanıtını verdi.

Projenin ekonomik boyutuna ilişkin soru üzerine Bekin, “Projemiz toplam 6 milyar TL seviyelerinde bir büyüklüğe sahip olacak.” dedi.

Bekin, Dilovası bölgesindeki potansiyeli ve böyle bir yatırıma ihtiyaç olduğunu gördüklerini aktararak, “Projemiz 350 bağımsız bölümden oluşuyor. 350 sanayici ya da yatırımcı bu fırsattan yararlanabilecek. Tabiri caizse elini çabuk tutan bu projenin içerisinde olabilecek. Bundan sonrası için de benzer projelerimiz olacak. Gelen talep de bunu destekliyor.” diye konuştu.

Bu arada, Dilovası Modern Sanayi Sitesi’nin 2025 yılının ilk yarısında faaliyete geçmesi planlanıyor.

Kaynak: aa