Kocaeli Milletvekili ve CHP TBMM Sanayi Komisyonu Sözcüsü Tahsin Tarhan, Dilovası İlçe Başkan Kerem Aydemir ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Dilovası Belediye Başkanı ve Kaymakamını ziyaret etti.

Ardından Dilovası’ndaki mahalleleri, köyleri ve muhtarları ziyaret ederek, her mahallenin sorunlarını dinleyen CHP heyeti muhtarlarla birlikte Dilovası’nın sorunlarına ortak çözümler aradı.

DİLOVASI ÇÖZÜM BEKLİYOR

Tahsin Tarhan, “Dilovası’nın köylerini mahallelerini gezdiğimiz zaman bir çok sorunla karşılaşıyoruz. Bunların bir çoğu belirli hamlelerle çözülebilecekken, bir çoğunun da göz ardı edildiğini görüyoruz. Dilovası’nda göz ardı edilecek, görmezden gelinecek bir durum yok. Acilen belirli sorunları hep birlikte çözmek için çaba harcamalıyız.

Muhtarlarımızın bizlere ilettiği sorunlardan iletişim yollarını kullanarak çözebileceklerimizi çözeceğiz, diğer sorunları Meclis gündemine taşıyacağız.

Hava kirliliği konusu zaten her zaman asıl gündemi belirliyor.” Dedi.

TBMM ÇEVRE KOMİSYONU DİLOVASINDA AĞIRLANACAK

Tahsin Tarhan, “Dilovası, Organize Sanayi Bölgeleri, Fabrikaların ve üretimin kalbi olmasına rağmen en yoksul ilçelerinden biridir.

Bununla birlikte hava kirliliği ve kanser oranı en yüksek ilçelerimizden. Meclis açılığında Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu’nu Dilovası’nda ağarlamak ve ilçemizin yaşadığı sıkıntıları yerinde tespit etsinler istiyoruz.” Dedi

DİLOVASI HALKI BONZAİ’DEN ŞİKAYETÇİ

Tahsin Tarhan, “İlçe sakinlerimizin en çok yakındıkları konulardan bir tanesi de uyuşturucu madde olan bonzainin gençler arasında sıklıkla kullanılması. Sosyo demografik yapısı itibariyle gelir düzeyi daha düşük olan mahallelerde gençlerin uyuşturucuyla çok genç yaşta tanıştığını dile getiren vatandaşlar, gençleri uyuşturucudan uzak tutacak ve denetimi sağlayacak uygulama istediklerini dile getiriyorlar. İlgili Bakanlık ile temasa geçip bu konuda uygulama yapmalarını isteyeceğiz” dedi

Editör: TE Bilisim