Avrupa tam anlamıyla felaketi yaşıyor. Almanya, Belçika, Lüksemburg ve Hollanda'nın bazı bölümlerinde çarşamba gününden beri etkili olan sağanak yağış onlarca can kaybı ve ciddi hasara neden oldu.

Meteoroloji uzmanları cuma günü de şiddetli yağışların süreceği uyarısında bulundu. Almanya'da en çok Rheinland-Pfalz ve Kuzey Ren- Vestfalya eyaletleri etkilendi.

En kötü etkilenen yerlerde incelemelerde bulunan Kuzey Ren Vestfalya Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin Genel Başkanı Armin Laschet, aşırı iklim olaylarının iklim değişikliğinin bir sonucu olduğunu belirtti.

Laschet "Bu gibi olaylarla daha sık karşılaşıyor olacağı, bu iklim koruma önlemlerini hızlandırmamız gerektiği anlamına geliyor çünkü iklim değişikliği tek bir bölgeyle sınırlı değil" dedi.

KORKUNÇ KAOS

Almanya ve Belçika'nın bazı bölgelerinde, Avrupa'nın en ölümcül sellerini tetikleyen şiddetli sağanak yağışların ardından evlerin ve arabaların akıntıya kapıldığı, en az 81 kişinin öldüğü ve en az 70 kişinin kaybolduğu felaketin ardından kaos yaşanıyor.

En sert darbeyi, kalabalık Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti ve komşu Rheinland-Pfalz'a yayılan en az 81 kişinin öldüğü batı Almanya aldı. Bonn'un güneyindeki Schuld kasabası özellikle kötü etkilendi ve 18 kişi hayatını kaybetti.

ÇATILARA ÇIKMAK DA KURTARMADI

Yakındaki Ahrweiler kasabasında, Ahr nehri taştı ve insanlar çatılarına sığınmak zorunda kaldı. Ancak bu bile onları kurtarmadı. Kuvvetli sel evleri alıp götürürken düzinelerce insan kayboldu.

Kaynak: igf