İSTANBUL (İGFA) - Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, kendi tasarımı ve üretimi otobüslerle ihracat pazarlarında büyümeye devam ediyor. Başta Avrupa olmak üzere 50’den fazla ülkede otobüsleri kullanılan Otokar, son olarak Azerbaycan’ın önde gelen toplu taşıma şirketi Xaliq Faiqoglu'ndan 50 adetlik CNG'li KENT şehir içi otobüsü siparişi aldı.

Bakü toplu taşımacılık ihtiyaçları doğrultusunda üretilecek 48 adet 12 metre CNG'li KENT ve 2 adet 18.75 metre CNG'li KENT Körüklü siparişlerine bu yıl başlanıp, 2022 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

Toplu taşımacılık sektöründeki 60 yıla yaklaşan deneyimi, mühendislik kabiliyeti ve araçlarıyla Avrupa başkentlerinin ilk tercihi olan Otokar'ın şehir içi otobüslerini Azerbaycan'a da ihraç edeceklerinden büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Genel Müdür Serdar Görgüç, Türkiye’nin yanı sıra Fransa, İtalya, İspanya, Almanya, Romanya başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde şehir içi toplu taşımacılıkta ilk tercih olan araçlarımızın kısa süre sonra Azerbaycan'da da hizmet verecek olmasından mutlu olduklarını belirtti. Görgüç, bu siparişin aynı zamanda CNG'li araçlar konusunda tek kalemde aldığımız en büyük ihracat siparişi olma özelliğini taşıdığını kaydederek, "Türkiye’de tasarlanan ve üretilen otobüslerimizin dünyanın önde gelen şehirlerinde kullanılmasından büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Kaynak: igf