(İGFA) - Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Fikri Mülkiyet Hakları Örgütü, yalnızca Antep Fıstığı kullanılarak yapılan Gaziantep baklavasının coğrafi işaret tescili almasının pazarlama açısından önemli avantajlar sağladığını açıkladı.

BM Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü 'Gaziantep Baklavaları'nı örnek göstererek, Türkiye’den ilk kez uluslararası tescil alan ürün olan Antep Fıstığı kullanılarak yapılan baklavaların, uluslararası arenada pazar gücünü elinde bulundurduğunu ve özel sektörü diğer rakiplerine karşı daha güçlü bir konuma getirdiğini kaydetti.

GAZİANTEP LİDERLİĞİNİ KORUYOR

Şehrin kültürünün vazgeçilmezi olan lezzetlerini korumak, gelecek nesillere aktarmak ve tanıtmak amacıyla çalışmalar yürüten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, son girişimleriyle 3 yemeğin daha coğrafi işaretini alarak Gaziantep’in coğrafi işaretlemede 67 coğrafi işaret ve bir geleneksel ürün sayısına ulaşmasına yardımcı oldu.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı tarafından yapılan başvurular neticesinde son olarak “Antep Şekerli Peynir Böreği”, “Antep Sebzeli Peynir Böreği”, “Antep Mumbar Dolması” nın coğrafi işareti alındı. Böylelikle Gazi şehir bu alanda, Türkiye genelindeki liderliğini korudu.

Kaynak: igf