BULGARİSTAN (İGFA) - T.C. Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Türkiye için Bulgaristan, Avrupa'ya açılan bir kapı ve NATO'da stratejik bir müttefik olduğunu belirterek, "Türkiye'yi sınamalarıyla anlayan ve Avrupa topraklarında bizim adımıza bunları uygun bir şekilde sunan bir AB üyesi ülkesidir. Bu nedenle, bir sonraki hükümetin başına kim geçecek olursa olsun, Bulgaristan ile şimdiye kadar sahip olduğumuz bu iyi ve güçlü işbirliğinin devamını görmek istiyoruz. Bulgaristan halkının iradesini temsil eden her hükümetle çalışmaya hazırız” dedi.

Aylin Sekizkök, HÖH ve Boyko Borisov’un seçim öncesi Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinden sonra oluşan “müdahale” suçlamalarını kesinlikle kabul etmediğini öne sürerek, şunları kaydetti.

“Sayın Erdoğan Bulgaristan vatandaşlarına kime oy vereceklerini de söylemedi. Kaldı ki, seçmenler liderlerinin fotolarına bakıp ona göre oy vermiyorlar. Onların oyları sadece Bulgaristan dinamiklerine, sevdikleri vatanları Bulgaristan'daki süreçlere bağlı. Mutlu ya da değil, bıkkın ya da değil, seçmen olarak bir takım beklentileri var. Bunlar Bulgar siyasetinde belirleyici faktörlerdir. Bu yüzden Türkiye'yi suçlayıcı bir şekilde işaret eden tüm bu çevreler beni çok şaşırttı. Bu tamamen Bulgaristan'ın bir iç politikasıdır”.

Kaynak: igf