ANKARA (İGFA)- İçişleri Bakanlığı'ndan Bakan Yardımcısı Çataklı'nın imzasıyla Afgan göçü iddialarına ilişkin detaylı bir açıklama geldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, videodaki göç hareketliliğinin bir kısmının İran- Afganistan sınırında çekildiği ve kamuoyunda algı oluşturulmaya yönelik olduğu belirtildi.

"SINIR GÜVENLİĞİNİN OLMADIĞI ALGISI YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR"

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'nın imzasıyla yayınlanan açıklamada, "Bu videoların bir kısmının İran içlerinden, bir kısmının İran- Afganistan sınırından, hatta bir kısmının Afganistan- Tacikistan sınırından olduğu bile görülmektedir. Bu videolarla, sınır güvenliğinin olmadığına ve düzensiz göçmenlerin ülkemiz içerisinde istedikleri şekilde dolaşabildiklerine dair kamuoyunda algı oluşturulmaya çalışıldığı aşikârdır" ifadeleri kullanıldı.

Bakan Yardımcısı Çataklı, düzensiz göçü kaynağında önlemeye yönelik uluslararası mekanizmalarının güçlendirilmesinden, sınır güvenlik tedbirlerinin arttırılmasına, düzensiz göçün etkin ve kapsamlı politikalarla yönetilmesinden, sınır dışı ve geri gönderme kapasitelerimizin yükseltilmesine kadar ilgili tüm kurumlarla işbirliği doğrultusunda çalışmaların eksiksiz bir şekilde yürütüldüğünü kaydetti.

https://twitter.com/ismailcatakli/status/1414680084078907394
Kaynak: igf