Karsan, ürün yelpazesiyle dünya kentlerinin ulaşımında rol model olmaya devam ediyor. Son olarak Ukrayna’nın Kharkiv Belediyesi ile 500 araçlık iş birliği sözleşmesine imza atan Karsan, bu yıl için planlanan 6 metre sınıfındaki dizel Jest+ ve 8 metre sınıfındaki dizel Atak’tan oluşan toplam 150 adet aracı kente teslim etti. BURSA (İGFA) - Ukrayna'nın Kharkiv kentinde düzenlenen teslimatta toplu ulaşım filosundaki yerini alan Karsan’ın araçları, 2021 yıl sonu itibariyle kentte hizmet vermeye başladı.

Konuyu değerlendiren Karsan CEO’su Okan Baş, mobilitenin geleceğinde bir adım önde olma vizyonuyla şehirlerin modern dönüşümüne öncülük etmeye devam ettiklerini söyledi.

Atak ve Jest+ modellerinin boyutları, düşük emisyon salınımları ve sunduğu konforla en ideal toplu taşıma araçları olarak Avrupa ve çevre ülkelerinde yaygın kullanıldığını ifadeeden Baş, " Ukrayna’nın Kharkiv şehri de toplu taşıma ağı için operasyonel anlamda en tasarruflu ve en doğru araçları belirleyerek Karsan’ı tercih etti. Çevreci ve konforlu araçlarımızla Ukrayna Kharhiv kentinin dönüşümüne katkıda bulunmak mutluluk verici” diye konuştu.

Kaynak: igf