Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katledilen köpeklerle ilgili ses getiren açıklaması ardından avukat olan eşi Sibel Tatar da yaptığı paylaşımda, hukuksal mevzuattaki noksanlıklara dikkat çekti.KKTC (İGFA) - KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, Karpaz’da 4 köpeğin vahşice öldürülmesiyle toplumda infiale sebep olan olayın sorumlularının, tespit edilerek yargı huzuruna çıkarılması gerektiğine dikkat çeken ve ses getiren açıklaması ardından, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi ve aynı zamanda bir avukat olan Sibel Tatar da, sosyal medyada yaptığı paylaşımda bulundu. Tatar, hayvanlara yönelik saldırılarda Ceza Yasası’nın ilgili maddesinde düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar tarafından, sokaktan sahiplenilen ve Cumhurbaşkanlığı bahçesinde barındırılan köpek dostlarımızın fotoğraflarıyla birlikte yapılan paylaşımda, yürürlükteki yasaların hayvanların korunması hususunda yeterli olmadığına dikkat çekildi. Sibel Tatar, Ceza Yasası’nın ilgili maddesince, öldürülen 4 köpeğin katil veya katillerinin hafif bir suç işlemiş gibi kabul edildiğini ve sadece 2 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü belirtti.

Türkiye Hayvanları Koruma Kanunu ile bu suça yönelik cezanın 4 yıla; İngiltere’de ise UK 2006 Animal Welfare Law uyarınca 5 yıla kadar hapislik olduğuna dikkat çeken Sibel Tatar; “Cezanın caydırıcı olması için köpeklerin; hem öldürülme şekli, hem de bir can oldukları düşünülerek bir an önce ilgili yasalarda gerekli düzenlemelerin yapılması, Cumhurbaşkanı eşi ve bir hayvansever olarak ricamdır” çağrısında bulundu.

Kaynak: igf