(İGFA)- Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından düzenlenen 'Yarını Kodlayanlar' projesinin ilk online  buluşması 50 köy öğretmeninin katılımı ile gerçekleşti. '24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yapılan toplantıda köy öğretmenleri, sahada yaşadıkları deneyimleri ve çocuklarla ilgili gözlemlerini paylaştı. 

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ve Bilişim Garajı Kurucusu Prof. Dr. Selçuk Özdemir’in de katıldığı online toplantıda, çocukların dijital geleceğe nasıl hazırlanması gerektiği konuşuldu.

'210 BİNDEN FAZLA ÇOCUK KODLAMAYI ÖĞRENDİ'

Çocuklar için kurdukları dijital geleceğe öğretmenlerinin de katkılarıyla destek olduklarını dile getiren Başkan Süel, "Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği olarak bugüne kadar 81 ilde 210 binden fazla çocuğa kodlamayı öğrettik. Bugün 30 köy okulunda kurduğumuz teknoloji sınıflarında eğitimlerini aksatmadan sürdürebilmeleri için çocuklarımıza destek oluyoruz. Teknoloji sınıflarının içinde, Projeksiyon cihazı, 3D kalem, bilgisayar, 3D yazıcı, eğitim ve STEM kitleri, Zoom iletişim ve etkinlik araçları yer  alıyor. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı ilim ve irfan yolunda değerli öğretmenlerimizle birlikte emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK IŞIĞINDA 

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, "21. yüzyıl yetkinlik sahibi bireylerin toplumları dönüştüreceği bir zaman dilimi olacaktır. Projemizdeki en önemli yol ortaklarımız öğretmenlerimize en içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ diyerek büyük önem verdiği ve Cumhuriyet kazanımlarımızın mimarlarından biri olan fedakâr öğretmenlerimiz ile projemizi yürütmekten her zaman büyük bir kıvanç duyduk" dedi.

 Teknoloji sınıflarında düzenlenen eğitimlerle bir yılda çevre köyler dahil olmak üzere toplam 6 bin çocuğa ve yaklaşık 2 bin 500 veliye ulaşılması hedefleniyor.  

Kaynak: igf