Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliği İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) yarışmasına katılan Kocaeli Özel ENKA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileribinlerce proje arasında “İnsanlık Yararına Teknoloji Engelli Dostları” kategorisinde birinci oldu.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yapılan yarışmalara danışman öğretmen Sebahattin Sarıgül tarafından hazırlanan Özel ENKA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Görkem Doğan, Ilgaz Ege Öz, Ali Kerim Akyüz, Ceren Metin, Rana Babacan binlerce lise öğrenci arasından Acroy Acyive (Robotik Ayak) projesiyle ilk kez birincilik ödülü olan 12.000 TL kazandılar.

Okul Müdürü Hüseyin Kayan, ilk kez katıldıkları TEKNOFEST yarışmasında birinci olan öğrencilerini ve danışman öğretmenlerini kutlarken, “Kocaeli Özel ENKA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak TEKNOFEST yarışmasına ilk kez katıldık. Yarışmalara 6 kategoride katılmamıza rağmen öğrencilerimiz sadece “İnsanlık Yararına Teknoloji Engelli Dostları” kategorisinde birinci oldu.

Öğrencilerimizi ve onları hazırlayan danışman öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim