İSTANBUL (İGFA) - İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü öğrencisi İpek Bahar Ungan’ın 2020 yılı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Burcu Magemizoğlu’nun 2021 yılı okul birincisi olduğu Koç Üniversitesi’nde, lisans ve lisansüstü eğitimini tamamlayan 2328 öğrenci mezun oldu.

Törende konuşan Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Nur Yalman, “Koç Üniversitesi’nin, dünyanın en itibarlı bilim yuvalarından biri haline geldiğini görmek ve bilmek, sizlerle beraber güzel ülkemizi bilim dünyasında yüceltmek en büyük ülkümüzdür. Bu konuda taviz vermeyeceğiz” dedi.

Törenin konuk konuşmacısı olan ve hayatını dünyanın en yoksul insanları için sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesine adayan tıbbi antropolog ve tıp doktoru Prof. Dr. Paul Farmer ise yeni mezunlara, “Her mezuniyette olduğu gibi, şimdi ‘muhteşem yalnızlığınızdan’ çıkıyorsunuz. Pek çoklarının ‘gerçek dünya’ dediği yere geri dönüyorsunuz. Elbette her zaman gerçek dünyanın bir parçasıydınız ve hepimiz gibi onun içinde kendinizi geliştirmek zorundasınız. Şimdi Bilim Kapısı’ndan geçin ve bu kapıyı hiç kapatmayın” diye seslendi.