BURSA (İGFA) - Genç nesilleri bağımlılıktan korumak ve toplumda bağımlılık farkındalığı oluşturmak amacıyla Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmaya toplam bin 34 öğrenci katıldı. Afiş, resim, karikatür ve kısa videoların dâhil olduğu görsel kategorisi ile kompozisyon, şiir, öykü, deneme ve anıların dâhil olduğu edebi kategorisinde katılımcılar ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde ayrı ayrı değerlendirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan törende, öğrenciler ödüllerini İl Milli Eğitim Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetlerinden sorumlu İl Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu ve Bursa Yeşilay Şube Başkan Yardımcısı Suat Arvas'ın elinden aldı.

Katılan eserlerin çok değerli olduğunu kaydeden Başkan Yardımcısı Suat Arvas, 101 yıl önce bağımlılıklarla mücadele sözü veren Yeşilay’a destek olan tüm öğrencilere, ailelere ve yöneticilere teşekkür etti.

Edebiyat ve resim alanında yarışmaya katılan öğrencilerden ilk, orta ve lise düzeyinde il birinciliği elde eden öğrenciler, 1000 TL para ödülü ve başarı belgesiyle ödüllendirildi. Görsel eser alanında derece elde eden öğrenciler şöyle:

Elif Alya AKÇA- Nilüfer Halil İnalcık Bilim ve Sanat Merkezi (İlkokul düzeyinde)Anısa Khodai NAZAR- Mustafakemalpaşa- Züferbey İmam Hatip Ortaokulu (Ortaokul düzeyinde)Aleyna YAVAŞ-Osmangazi Hürriyet Anadolu Lisesi (Lise düzeyinde)Edebi eser alanında derece elde eden öğrenciler;Muhammet Miran SAK- Kestel Belediyesi Esentepe İlkokulu (İlkokul düzeyinde)Mukadder Burcu TURSUN- Osmangazi- Şükrü Naili Paşa Ortaokulu (Ortaokul düzeyinde)Gözde ÖKSÜZ- İnegöl- Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi (Lise düzeyinde)
Kaynak: igf