Mercer Türkiye ve PERYÖN (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği) işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Aralık 2021 Asgari Ücret ve Ücret Artış Trendleri” ara anketinin sonuçları açıklandı. İSTANBUL (İGFA) - Firmaların değişen iş gücünün sağlık, varlık ve kariyer alanlarındaki ihtiyaçlarını yönetmeleri için çözümler sunan ve danışmanlık veren Mercer ile PERYÖN - Türkiye İnsan Yönetimi Derneği, ‘Aralık 2021 Asgari Ücret ve Ücret Artış Trendleri’ ara anketinin sonuçlarını gerçekleştirdikleri ‘Gelecek #İnsankonuşunca Başlar webinarı-1’de açıkladı.

344’ü yabancı, 329’u yerli olmak üzere toplam 673 firmanın katıldığı araştırmanın sonuçlarına göre; 2022 yılı için ücret artış beklentisi ortalama yüzde 32 olarak planlandı.

Artış bütçesi en yüksek olan sektörler ise yüzde 35 ile kimya, enerji, lojistik ve perakende sektörleri olarak dikkat çekti.

Firmaların yüzde 20’si ücret artış dönemini erkene aldığını söylerken, artış dönemini erkene alan firmaların yüzde 79’u artışları Ocak ayında gerçekleştireceğini belirtti.Bu arada ankete katılan firmaların yüzde 39’unun asgari ücret artışı nedeniyle ek artış bütçesi aldıklarını kaydetti.

Kaynak: igf